Jakov Bočkaj Foto: Facebook/Jakov Bočkaj

Požeški kraj zavijen je u crno nakon što je u javnost izašla vest da je mladi vojnik Jakov Bočkaj (21) preminuo u bolnici od posledica povreda koje je zadobio brutalnim premlaćivanjem u noći s petka na subotu. Da stvar bude tragičnija, Jakovu je presudio njegov najbolji prijatelj M.K. (20), mladić iz istog sela. Njih su dvojica i te noći bili u zajedničkom izlasku, kao i puno puta pre, s obzirom na to da su zajedno odrasli i često provodili vreme zajedno. O motivima se još uvek ne zna ništa.

„Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, delili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili“, u neverici prepričavaju meštani, a prenosi portal požega.eu. Njih su dvojica bili i saigrači u mesnom fudbalskom klubu.

Porodica Jakova živi i radi u Nemačkoj, a prijatelji preminulog mladića iz osnovne i srednje škole i saigrači iz kluba su u šoku.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dan nakon incidenta i nakon pregledavanja nadzornih kamera, i policija se oglasila o incidentu i opisala što se tačno dogodilo na Trgu Svetog Trojstva. M.K. suočiće se s krivičnom prijavom za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, a zbog čega mu preti od tri do 15 godina zatvora.

„Nakon kraće verbalne prepirke, on j fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predelu glave. Usled udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni je nastavio da ga udara još par puta i napustio mesto događaja. Povređeni 21-godišnjak je prevezen u Opštu županijsku bolnicu u Požegi gde je u nedelju 16. aprila u jutarnjim satima od posledica povreda preminuo“, saopštila je policija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar