Rusija eksplozija Foto:REUTERS/Sergey Pivovarov

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu Dariju Trepovu, osumnjičenu za ubistvo ratnog izveštača i blogera Vladlena Tatarskog u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, prenosi RIA novosti.

Kartica sa podacima Trepove osvanula je danas u bazi podataka koje je raspisalo Ministarstvo, a iz nje se vidi da se za Trepovom, rođenom u Sankt Peterburgu 1997. godine, traga u okviru krivične istrage.

Prethodno je Interfaks, pozivajući se na obavešten izvor, javio da je Trepova privedena. Agencija navodi da se kasnije ispostavilo da su njene majka i sestra dovedene na ispitivanje, a da je ona i dalje u bekstvu.

Kako se navodi u istrazi, Trepova je osumnjičena da je u kafić donela kutiju sa bistom Tatarskog, u kojoj je bila eksplozivna naprava koja je ubila ruskog blogera.

Tatarski je poginuo u nedelju u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak.

Pročitajte još:

Izvor RIA Novosti javio je da je eksplozivnu napravu, upakovanu u figuricu, navodno doneo jedan od posetilaca večeri kao poklon Tatarskom. Mediji pišu da je Trepova.

U eksploziji u „Strit Baru“ u centru Sankt Peterburga poginuo je poznati bloger, ratni izveštač Vladlen Tatarski, a povređene su, prema najnovijim inofrmacijama, 32 osobe.

BONUS VIDEO Eksplozija gasovoda u blizini Sankt Peterburga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar