Foto: Printscreen/Youtube

Sem Gilingam već 38 godina živi sa zagonetkom koja joj razdire dušu - kako je njen otac ubio majku 1985. godine i zašto ne želi da kaže šta je učinio s njenim telom?

Danas se pomirila s tim da njen otac Rasel napušta zatvor nakon što je odbor za uslovni otpust zaključio da se zatvorenik koji služi doživotnu kaznu zatvora za ubistvo Kerol Pakman može sigurno vratiti u zajednicu, prenosi Index.hr.

„Nema istrage, nema pravde za moju majku. Ona doslovno više ne postoji. I mislim da to nije prihvatljivo“, kaže Sem.

Tokom godina Sem se mentalno pripremala za ovaj trenutak. Uprkos tome što je izgubila pravnu bitku oko oslobođenja svog oca, barem je izborila jednu pobedu – čula ga je kako govori o svom užasnom zločinu – budući da je bio prisiljen da istupi na prvom javnom ročištu za uslovni otpust u Ujedinjenom Kraljevstvu.

„Bio je to prvi put da sam čula svog oca kako govori otkako je završio u zatvoru. Bila sam prilično iznenađena koliko je govorio, s obzirom na to da je znao da gledamo i slušamo“, objasnila je Sem.

Sem je posljednji put čula očev glas sredinom 90-ih, pre nego što je konačno optužen nakon godina odgađanja.

„Neočekivano me nazvao. A njegove prve riječi bile su: ‘Pa, Sem, policija je upravo otišla. I još me nisu optužili za ubistvo tvoje majke'“, priseća se ona.

Priča koju je ispričao bila je, prema proceni njegove ćerke, nelogična.

U jednoj od verzija rekao je drugom zatvoreniku da je ženu ugušio gasom. U svojevrsnom priznanju koje je poslao policiji 2015. godine je rekao da je udario i zadavio Kerlom. Prošlog decembra ponovno je promenio priču.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ovaj put je rekao da je Kerol ubio njegov ljubavnik, koji je živio u kući i čije je prezime kasnije uzeo. Spalio je telo i rešio se onoga što je ostalo na poljima Hempšira.

Policija je davno isključila ljubavnika i tako je Rasel ostao pripadnik male grupe posebno okrutnih ubica koji nisu učinili ništa kako bi ublažili bol bližnjih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar