Foto: Vuk Lajović

Primorske gradove u Crnoj Gori pogodio je jak olujni vetar. Oborena su stabla u Budvi i Herceg Novom, ima oštećenih automobila, uništena je ulična rasveta, a struje nema u nekim delovima Herceg Novog.

Vetar lomio stabla, zatvoren put Budva – Kotor

Jak olujni vetar pričinio je veliku materijalnu štetu na teritoriji Budve.

Vetar je večeras odneo krov sa Srednje mešovite škole „Danilo Kiš“ u Budvi. Od siline vetra prevrnut je i kamion na zaobilaznici.

Takođe, vetar je polomio više stabala, usled čeka je došlo do oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, objektima za stanovanje, vozilima…

Foto: Vuk Lajović

Ranije večeras vetar je oborio drvo kod Starog grada u Budvi i na ulici kod Akademije znanja, prenosi Vijesti.me.

Od siline vetra polomljen je i deo ulične rasvete, porušene su kućice na trgu…

Policija je večeras zatvorila put Budva – Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Iz budvanskog Odeljenja bezbjednosti apelovali su na građane da ostanu u svojim domovima zbog olujnog vetra.

Deo Herceg Novog bez struje

Jak severni vetar, od 18:50 duva jačinom od oko 70 kilometara na sat u Herceg Novom, saopšteno je RTHN iz lokalne meteorološke stanice gde je merenje obavljeno, a udari, kako kažu, mogu biti i intenzivniji u drugim delovima grada.

Ekipe Službe za spašavanje, Komunalne policije, Komunalno stambenog uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj.

Ima oštećenih automobila, a pojedini delovi grada su bez električne energije.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi Zlatka Ćirovića, kazao je za RTHN da su njihove ekipe na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima, prenosi Vijesti.me.

PROČITAJTE JOŠ:

V.d načelnika Komunalne policije Boro Obradović kazao je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatni oprez u saobraćaju.

Oboreno je drvo na Karači, stubovi javne rasvete u Kumboru i na Toploj III, drvo kod Renoovog servisa, na šetalištu, oborene grane oštetile su automobile na parkingu na Škveru i na Dubravi kod cvećare…

RTHN prenosi da su bez struje potrošoči dela Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i deo rivijere.

BONUS VIDEO: Snežna oluja u Bafalu – Amerika i Kanada pod snegom i ledom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar