Foto: Facebook / Vatrogasna postrojba Zagreb, N1

Olujni vetar koji puše velikom jačinom širom Hrvatske izazvao je velike probleme širom te zemlje. Meteorološke službe su zbog olujnog vetra izdale crveni alarm za celu jadransku obalu.

Jedino je Istra na Jadranu obeležena narandžastom bojom, kao i cela severna Hrvatska, dok je ostatak zemlje označen žutom.

Foto: MUP

U Zagrebu je jedna osoba zatražila lekarsku pomoć, a na nekoliko automobila obrušila su se stabla i tom prilikom napravila veliku materijalnu štetu. Vetar je srušio stabla i na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Foto: Facebook / Vatrogasna postrojba Zagreb

Centar za pomoć je primio više dojava građana o padanju delova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova, prenosi Klix.ba.

Foto: MUP

Prema podacima osječkog Županijskog centra zbog jakog vetra bez struje je ostalo je više mesta u Osječko-baranjskoj županiji te deo grada Belog Manastira. Vetar je rušio stabla i rasvetne stubove.

Foto: N1

U Vinkovcima vetar je ljuljao električni stub, o čemu svedoči i snimak koji je objavljen na društvenim mrežama.

Sljemenska staza koja je od jutros bila zatvorena zbog vremenskih nepogoda, opet je otvorena za saobraćaj, rečeno je zagrebačke policije. Staza je bila zatvorena od 9:50 do 15:15 sati.

Foto: MUP

Vatrogasna postrojba Zagreb na Fejsbuku je objavila da je od jutros odradila 40-ak intervencija, koje se odnose na uklanjanje stabala, crepova i delova fasade koju je odneo olujni vetar, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve raspoložive ekipe su na terenu“, objavili su.

Na putu između mesta Kula i Kutjevo vetar je tako prevrnuo prikolicu kamiona. Snimak prevrtanja zabeležen je na videosnimku koji je objavio SiB.

Županijski centar Krapina primio je više dojava da je zbog jakog vetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, deo Zlatara i naselje Petruševec.

I neki delovi Zagreba su takođe ostali bez napajanja električnom energijom usled nevremena koje je i dalje na snazi.

BONUS VIDEO: Nevreme širom Srbije: Mećava na Mokroj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar