Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZEL

Predsednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti porinuća broda Gradnja 527 u riječkom brodogradilištu 3. maj, nakon čega je dao izjave za medije.

“Nisam pratio protest jer sam jutros bio u Minhenu pa preselio u Krk. Otprilike shvatam o čemu se radi. Prvo, Hrvatska je demokratska zemlja i može govoriti i misliti šta hoće, ako je po zakonu. Dakle, način kako ja to mogu doživeti… bio je to skup radikalne levice, koja se nalazi u opoziciji osam godina, i onih koji ih podržavaju. Koliko ih je bilo, ne znam. Poruke su bile ponovo vulgarne i primitivne”, kazao je Plenković i nastavio:

Pod nazivom „Dosta je! Odmah na izbore“ danas se u centru Zagrebu održava protest u organizaciji 11 parlamentarnih stranaka levo-liberalne opozicije u Hrvatskoj Foto:HINA/ DAMIR SENČAR

„To je plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva, što je pokrenuo pre više od četiri godine pa svaka šuša misli da može svakoga vređati najgrubljim diskvalifikacijama. Ako povezuju predsednika Tuđmana, današnji HDZ i Vladu koju vodim, meni je to drago i čini me ponosnim. To znači da je levičarski skup pokazao da imamo dve političke Hrvatske, onu koja radi i rano se diže kako bi radila u interesu Hrvatske… isti ovi koji su pozvali ljude na Markov trg su isti koji su bili protiv Zakona o hrvatskom jeziku i protiv podrške Ukrajini. Baš me zanima šta misle o ubistvu Navaljnog i eliminaciji svih opozicionih političara pre izbora u martu. Svi ovi, osim Socijaldemokrata, bili su za Putina, a ne Ukrajinu. Nisu želeli da pomognu prijateljskom ukrajinskom narodu“, kazao je on, piše N1.

Potom je ponovio sve što vidi kao uspehe njegove Vlade, od ekonomskih poteza, obnove od zemljotresa, povećanja penzija i plata, detalja koji su takođe na udaru kritika onih koji nisu deo Vlade ili interesno povezanih s njom.

Pročitajte još...

“Mogu razumeti protest, ali idemo staviti činjenice na sto. Protiv čega se protestuje? Možemo živeti u percepciji ili mržnji, u kojoj oni žive. Ne slažem se s tom ekipom koja je bila protiv pomoći Ukrajini, a još manje s ekipom koja glasa protiv Zakona o hrvatskom jeziku. Ako padneš na takvim ispitima, a Hrvat si… pa ko si ti, za koga nastupaš, čiji su to interesi? Demokratija da, protest da, vređanje ne. Moje društvo su radnici, Matica Hrvatska, oni kojima je drago što je budući glavni državni tužilac rehabilitovao blaženog Alojzija Stepinca. Ovo je velika motivacija našim biračima“, rekao je.

“Izbori će biti u roku i to mi, moram priznati, već postaje smešno. Mi smo osam godina na vlasti i levica želi da učini sve da ne budemo i 12 godina. Oni mogu varati i lagati ljude pa reći da smo lupeži, korumpirani, ružni… ali možemo i mi uzeti mikrofone pa reći šta je istina, a istina je da nema nacionalnog interesa koji ova Vlada nije osnažila”, kazao je premijer.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar