Foto: Stefan Rousseau / PA Images / Profimedia, Printscreen Twitter/EpsomC_Head

Porodica čoveka koji je ubio svoju suprugu, direktorku koledža Epsom, kao i svoju ćerku, prekinula je ćutanje.

Direktorka Epsom koledža Ema Patison (45) i njena ćerka Leti (7) ubijene su u svom domu u krugu škole u ranim jutarnjim satima u nedelju.

Na licu mesta pronađen je pištolj, a policija u Sariju kaže da veruje da je Džordž Patison ubio svoju ženu i ćerku pre nego što je sebi oduzeo život.

Patisonov ujak Frederik Kameron (83) rekao je da je porodična tragedija „veliki šok“ koji „nema smisla“.

Samo nekoliko sati pre njihove smrti, porodica je bila domaćin večere koju je priredila za neke prijatelje.

Foto: Stefan Rousseau / PA Images / Profimedia

Kameron, koji živi u Kingstonu na Jamajci, rekao je za Mejl onlajn: „Nije mi se činio kao neko ko bi uradio nešto slično. Mora da je bio u stanju ludila… Meni to nema nikakvog smisla“.

Jedan od prijatelja para koji je prisustvovao večeri rekao je da se ništa nije činilo „neobičnim“ tokom večere.

Prijatelj je dodao da par nije davao znake da je uznemiren tokom večere koju su priredili u subotu uveče prošle nedelje.

Prijatelj je rekao: „U subotu uveče su priredili večeru. Bila je to prilično intimna afera i bukvalno se ispostavilo da je njihova poslednja večera. Ništa neobično se nije dogodilo. Nije bilo svađa, nije bilo naznaka da će se ubrzo kasnije desiti nešto tako užasno.“

U intervjuu objavljenom samo nedelju dana pre njene smrti, direktorka koledža rekla je da se raduje „uzbudljivoj budućnosti“.

#social-embed_0

Gospođa Patison je govorila za obrazovni magazin o svojim ambicijama za prestižnu školu. Bila je prva žena na čelu te škole od septembra prošle godine.

Ona je rekla: „Želimo da učenici pronađu stvari koje će im biti važne do kraja života i ništa im ne može biti važnije od osobe koju će postati.“

Ema je takođe govorila o promenljivom političkom i ekonomskom pejzažu u privatnom školskom sektoru, rekavši: „Moglo bi biti vreme da se oblikuje zaista uzbudljiva budućnost za zemlju“.

Džordž Patison je bio u kontaktu sa policijom Sarija samo nekoliko dana pre ubistava u vezi sa njegovom licencom za oružje kako bi promenio adresu nakon što se porodica preselila na lokaciju škole iz Keterhema.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar