Vesna Medenica bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Foto:Nova.rs

Suđenje bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim okrivljenima za stvaranje kriminalne organizacije, šverc i zloupotrebe, koje je danas trebalo da počne u Višem sudu u Podgorici, odloženo za 6. i 7. septembar.

Sudija Nada Rabrenović navela je da se suđenje odlaže kako bi se odbrana u potpunosti upoznala sa spisima predmeta, prenosi RTCG.

Viši sud u Podgorici ranije je doneo rešenje o spajanju postupka protiv Vesne Medenice i njenog sina Miloša, optuženih za stvaranje kriminalne organizacije, šverc i zloupotrebe i postupka protiv Vojina Perunovića i Jovana Mikovića, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje, podseća RTCG.

Pročitajte još...

U rešenju o spajanju postupaka se navodi između ostalog da između navedenih krivičnih dela postoje međusobne veze i relevantni dokazi zbog čega je veće donelo odluku da je neophodno da se sprovede jedinstveni postupak i donese jedinstvena odluka.

„Očekivala sam da sudska aktivnost bude efikasnija i sa više aktivizma. Ja razumem da su ovo teški predmeti i razumem da ih imate mnogo, ali ja već sedam meseci ne mogu da iznesem svoju odbranu. Mi takođe hoćemo da ostvarimo svoja prava“, poručila je Medenica danas u sudnici.

Rešenje o spajanju ova dva postupka donelo je veće na čelu sa sudijom Zoranom Radovićem, a na predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

BONUS VIDEO Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar