Vesna Medenica Foto: Savo Prelević/Vjesti.me

Viši sud u Podgorici ponovo je danas doneo rešenje o ukidanju pritvora nekadašnjoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i ponovilo da nema opasnosti od njenog bekstva.

Ova odluka Višeg suda doneta je nakon što je Apelacioni sud juče prihvatio žalbu tužilaštva i ukinuo rešenje o puštanju Vesne Medenice da se brani sa slobode, pišu Vijesti.

U obrazloženju Višeg suda o ukidanju pritvora Vesni Medenice se navodi, između ostalog, da raspoložive činjenice ne ukazuju na konkretnu opasnost od njenog bekstva, koja bi opravdavala produženje pritvora kao mere obezbeđenja prisustva okrivljene u daljem toku postupka ili neke druge mere za obezbeđenje prisustva usled čega je odlučeno da se odbije predlog Sprvijalnog državnog tužilaštva, preneli su podgorički mediji.

Pročitajte još:

Specijalno državno tužilaštvo tereti Medenicu da je počinila krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Ona je osumnjičena da je učestvovala u stvaranju kriminalne organizacije, koju je predvodio njen sin Miloš Medenica, koji je i dalje u pritvoru.

Medenica je uhapšena 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica.
BONUS VIDEO Da li je Crna Gora i dalje omiljena srpska destinacija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar