Foto: Tanjug/AP Photo/Thomas Peipert/Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP/Geneva Heffernan, RJ Sangosti/The Denver Post via AP

U subotu je došlo do stravičnog masakra kada je naoružani napadač otvorio vatru na gej klub u Kolorado Springsu. Tom prilikom ubijeno je pet ljudi, a povređeno 18.

Naime, policija je imenovala pet osoba ubijenih u pucnjavi u gej klubu u američkoj državi Kolorado u subotu uveče.

Klub Q je bio poznat kao sigurno utočište za LGBT zajednicu u Kolorado Springsu, a onda je naoružani muškarac ušao u noćni klub i otvorio vatru.

Pet poginulih su Danijel Aston, Derik Ramp, Keli Loving, Ešli Po i Rejmond Grin Vans. Još sedamnaest ljudi je zadobilo rane od vatrenog oružja.

Dve osobe su savladale napadača pre dolaska policije, i on se sada nalazi u pritvoru.

Danijel Dejvis Aston (28) je bio barmen u klubu Q i pomogao je u stvaranju njegove „pozitivne kulture“, rekao je njegov kolega Majkl Anderson.

Danijelova majka, Sabrina Aston, rekla je za Denver post da je njen 28-godišnji sin bio na dobrom mestu u svom životu nakon što se borio sa svojim identitetom tokom adolescencije, i pošto je pronašao mir posle tranzicije na fakultetu. Bio je transrodni muškarac, navode američki mediji.

Kolorado pucnjava u gej klubu Foto:Tanjug/KTTV via AP

Smrt njenog najmlađeg deteta je nešto neshvatljivo za nju – on je imao mnogo više da pruži svetu, rekla je ona.

Prijatelji su rekli da je Danijel voleo da nastupa, uključujući i dreg šou.

„Uvek je govorio da je stidljiv, ali nije bio. Pisao je poeziju, voleo je da se kostimira, ušao je u dramsku sekciju u srednjoj školi. On je zabavljač. To je ono što zaista voli“, rekla je njegova majka.

Foto: RJ Sangosti/The Denver Post via AP

Ona se nada da njegova smrt neće biti uzaludna i da će pomoći u podizanju svesti o problemima sa kojima se suočava trans zajednica.

Aston je te noći bio barmen u klubu Q sa Derikom Rampom (38) koji je takođe umro.

Prijatelji su rekli za CBS da je on bio glavni u klubu Q i da je njegovo prisustvo za šankom svima godilo – bio je neko ko se uvek osmehuje i uživa u šali.

„Pun ljubavi, onaj koji podržava druge i stvarno dobar slušalac. Ne bi se plašio da ti kaže kada si pogrešio umesto da ti kaže ono što želiš da čuješ i to je bilo zaista vredno“, rekao je njegov prijatelj Entoni Jaramilo za CBS.

Keli Loving, bila je 40-godišnja transrodna žena, prenose američki mediji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Geneva Heffernan

Njena sestra Tifani rekla je za Njujork tajms da ju je FBI obavestio da je i ona među ubijenima.

„Bila je puna ljubavi, uvek je pokušavala da pomogne drugome umesto da misli na sebe. Ona je samo bila brižna osoba. Bio sam zaista blizak s njom“, rekao je njen prijatelj za New York Times.

Ešli Po (35) je provela dan sa prijateljicom u Kolorado Springsu i odlučila da provede zabavno veče u klubu Q pre nego što je planirala da se vrati kući svom mužu i 11-godišnjoj ćerki u La Juntu, gradu udaljenom oko 160 km, rekla je njena sestra za NBC News.

Ova 35-godišnjakinja je bila posvećena svojoj porodici i volela je prirodu, a radila je u neprofitnoj organizaciji koja je pomogla da se pronađu domovi za usvojenu decu.

„Bez nje ništa više neće biti isto“, rekla je njena prijateljica Stefani.

„Trenutno, ne želim da se smejem. Bila je puna ljubavi, brižna osoba koja bi učinila sve za svakoga. Mnogo će nam nedostajati“.

Foto; Tanjug/AP Photo/Geneva Heffernan

U porodičnoj izjavi, njen suprug Kurt je rekao da su „apsolutno shrvani gubitkom“ žene za koju je rekao da je bila njegova srednjoškolska ljubav i neverovatna majka sa „ogromnim srcem“.

„Ona je značila sve ovoj porodici, a mi ne možemo ni da počnemo da shvatamo šta bi značilo da je nemamo u životu.

Policija je u ponedeljak identifikovala petu žrtvu kao Rejmonda Grina Vansa (22).

U saopštenju njegove porodice stoji: „Ovaj 22-godišnjak nikada ranije nije bio u tom noćnom klubu, i iako podržava LGBTQ zajednicu, on sam nije njen član.

Nažalost, nikada nije napustio klub.

Pročitajte još:

Rekli su da je upravo dobio prvu platu na novom poslu i da je planirao da uštedi dovoljno novca da dobije svoj stan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar