Kolorado pucnjava u gej klubu Foto:Tanjug/AP Photo/Thomas Peipert

Ričard M. Fiero je rekao da je bio za stolom u klubu Q u Kolorado Springsu sa svojom ženom, ćerkom i prijateljima u subotu kada se dogodila pucnjava. Njegovi instinkti iz četiri ratna angažovanja kao vojnog oficira u Iraku i Avganistanu odmah su se aktivirali.

U intervjuu u svojoj kući, gde se njegova supruga i ćerka još oporavljaju od povreda, Fiero (45) koji je napustio vojsku 2013. godine kao major, opisao je juriš kroz haos u klubu. Uhvatio se u koštac sa napadačem i premlatio ga svojim pištoljem.

„Ne znam tačno šta sam uradio, samo sam prešao u borbeni režim“, rekao je Fiero, odmahujući glavom. „Samo znam da moram da ubijem ovog tipa pre nego što on ubije nas“.

Vlasti su uhapsile Andersona Lija Oldriča (22) pod optužbom da je ubio pet osoba, a navode da je još 18 ljudi povređeno u divljanju u klubu koje je je trajalo nekoliko minuta. Broj poginulih je mogao biti i veći, da napadača nisu zaustavili posetioci kluba, prenosi Njujork tajms.

Fierov opis onoga što se dogodilo u tim trenicuima u klubu veoma se poklapa sa izjavama policije i gradskih zvaničnika, kao i vlasnika kluba, koji su pregledali bezbednosne snimke masakra.

Kada je u ponedeljak prikazaa slika Fiera, vlasnik kluba Nik Grzeka, rekao je da liči na čoveka koji je savladao napadača.

„Ne znam mu čak ni ime. Stvarno bih voleo da ga upoznam“, rekao je on.

Kada je počela pucnjava, Fiero je povukao na pod prijetelje i porodicu. Dok su meci leteli okolo, video je napadača kako se kreće kroz bar ka vratima koja vode do terase. Istakao je u tom trenutku pojurio preko prostorije, zgrabio napadača za ručku za zadnjoj strani pancira i povukao ga na pod i skočio na njega.

„Da li je pucao u to vreme? Da li je hteo da puca? Ne znam“, rekao je Fiero. „Samo znam da sam morao da ga savladam“, dodao je.

Puška koju je napadač prvobitno držao je sada bila van njegovog domašaja, a Fiero je onda video da napadač ima i pištolj.

„Zgrabio sam mu pištolj iz ruke i počeo da ga udaram u glavu, iznova i iznova“, rekao je Fiero.

Onda su u pomoć pritrčali i drugi posetioci kluba. Jedan muškarac je zgrabio pušku i sklonio je na sigurno.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je policija stigla nekoliko minuta kasnije, napadač se više nije borio. Fiero se prvobitno plašio da ga je ubio. Osumnjičeni je potom priveden, a ponedeljak je proveo u bolnici.

Kako je Fiero bio sav u krvi, policija ga privela. Držali su ga više od sat vremena u pritvoru, a on je moli da ga puste kako bi video šta se desilo sa njegovom porodicom.

Fiero, koji je vlasnik pivare, rekao je da je ga iskustva iz borbe tokom boravka u vojsci proganjaju i dalje. Nikada nije pomislio da će nešto slično iskusiti kod kuće.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar