Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prema foto agenciji "Getti Images", postoji još jedna fotografija za koju se sumnja da ju je editovala Kejt Midlton, a na kojoj je pokojna kraljica Elizabeta. Naime, pomenuta agencija je navela kako je fotografija kraljice Elizabete sa unucima i praunucima takođe delo princezinih ruku, a grešaka ima na čak 19 mesta.

Po svemu sudeći, nastavlja se saga o montiranim slikama, koja je nastala kada je objavljena slika Kejt i njene dece za Dan majki, koju je, kako su mediji preneli, uslikao princ Vilijam, a koja je takođe prošla fotošop. U želji da umiri haos koji je nastao u javnosti zbog sporne fotografije, Kejt Midlton se izvinila i rekla da je ona „uredila“ sliku, jer voli da „eksperimentiše“.

Novootkrivene nedoslednosti na drugoj slici ponovo postavljaju Kejt u centar pažnje i prete da pokvare odnose članova kraljevske porodice sa vodećim novinskim i fotografskim agencijama.

Kejt Midlton Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U subotu su princ Vilijam i Kejt primećeni i fotografisani u prodavnici u blizini njihove kuće, što je na neki način umirilo haos oko pitanja o njenom zdravlju. Princeza je takođe fotografisana početkom meseca u automobilu kod zamka Vindzor. Inače nije viđena u javnosti otkako je palata saopštila da je imala operaciju abdomena u januaru.

Najnoviju kontroverzu izazvala je slika objavljena u aprilu 2023. godine, na kojoj je pokojna kraljica Elizabeta okružena svojim unucima i praunucima. Palata je saopštila da je tu fotografiju uslikala Kejt u zamku Balmoral u Škotskoj mesecima pre kraljičine smrti, ali su prepravke dovele do zabune oko toga da li je slika zapravo miks raznih različitih slika.

Nedoslednosti na toj fotografiji uključuju neusklađenost kraljičine suknje i ćebeta i sofe na kojoj sedi. Čini se da su pramenovi kose princeze Šarlot duplirani, dok je ivica ramena princa Luija zamagljena i izgleda kao da se preklapa sa pozadinom. Osvetljenje takođe ne odgovara celokupnom osvetljenju slike.

Kejt Midlton i deca greške na fotografiji Foto:Prince of WalesKensington Palace

„Getti Images“ je u napomeni urednika navela da je slika obrađena, a Kensingtonska palata je odbila da pruži bilo kakav komentar.

U kratkom izvinjenju zbog slike za Dan majki, Kejt nije objasnila zašto menja svoje fotografije, niti zašto Kensingtonska palata nije otkrila njihove promene foto agencijama. Taj „ukor“ od Getija i drugih agencija više je od obične sramote za kraljevske članove, ocenjuje CNN.

Kraljevska porodica, kao i bezbrojne vlade i institucije širom sveta, oslanjaju se na agencije kako bi svoje slike distribuirale novinskim kućama. Ali ove kompanije imaju stroga pravila o dozvoljavanju samo minimalnog uređivanja.

Kejt Midlton Foto:Tanjug/Angela Weiss/Pool Photo via AP

„Getti Images“ je dugo blisko sarađivao sa Kensingtonskom palatom, često su bili pozivani da snimaju kraljevske porodice i sponzorisali su kraljevske događaje.

Kejt je uzela pauzu od javnih dužnosti dok se oporavlja od operacije abdomena koju je imala sredinom januara. Kensingtonska palata je objavila da se princeza neće vraćati svojim dužnostima do posle Uskrsa. Ipak zbog dugog odsustva došlo je do mnoštva teorija zavere na društvenim mrežama i pitanja o njenom zdravstvenom stanju. Kralju Čarlsu III dijagnostikovan je rak tokom lečenja uvećane prostate.

Pročitajte još...

Prema najnovijim informacijama, u bolnici u kojoj je lečena Kejt dogodila se povreda privatnosti i bezbednosti, jer je osoblje te ustanove optuženo da je pokušalo da pristupi njenoj privatnoj medicinskoj dokumentaciji.

Nakon što se utvrdilo da je najmanje jedan član osoblja pokušao da pristupi kraljevskim beleškama, šefovi londonske klinike gde je princeza od Velsa podvrgnuta operaciji abdomena u januaru, pokrenuli su istragu o ovom događaju.

Jedan od zaposlenih je rekao da je „ovo je velika povreda bezbednosti i neverovatna šteta za bolnicu, s obzirom na njenu neokaljanu reputaciju u lečenju članova kraljevske porodice“.

BONUS VIDEO Da li će bolest kralja Čarlsa ujediniti porodicu: Gosti emisije „Među nama“ bili su Duška Jovanić i Robert Čoban

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar