Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic, Boris Pejović/Vjesti.me, Privatna arhiva

Prvi metak koji je pogodio masovnog ubicu Vuka Borilovića ispaljen je iz policijskog pištolja, saopštilo je Više državno tužilaštvo.

Podsećamo, Borilović je 12. avgusta na Cetinju ubio 10 komšija, od kojih je dvoje dece i teško ranio još šest osoba, nakon čega je ubijen.

Oni su ocenili da je policajac zakonito i u skladu sa Zakonom u unutrašnjim poslovima upotrebio vatreno oružje i naneo smrtonosnu povredu Boriloviću.

Pročitajte još:

Porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81). Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi. Borilović je ubio i još dve komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Pre nego je onesposobljen da kroz naselje u kom je živeo seje smrt, ranio je još pet komšija – Aleksandra Drecuna, Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Tužilaštvo nije utvrdilo ko je ispalio još četiri metka u Borilovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar