Foto: Jelena Jovanović/Vijesti.me, Printscreen Instagram/socijaldemokratecrnegore

Vuk Borilović, čovek koji je u petak izvršio masark na Cetinju, kada je lovačkim karabinom ubio deset svojih komšija, a šest ranio, i sam je podlegao posledicama ranjavanja. Neposredno pre napada i pre ranjavanja, on je pozvao svog kuma kom je tada rekao da neće otići za zakazani pregled jer je ranjen i verovatno neće preživeti.

Borilović je oko 15.30 sati u petak ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M., potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”. U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

Među ranjenima je i jedan policajac koji je pokušao da savlada Borilovića, a kasnije su i druge policijske ekipe izašle na teren.

Napadač je eliminisan, ali će tek policijska istraga utvrditi da li je stradao od metka policajaca ili komšije N.K. koji je takođe pokušavao da zaustavi krvavi pir.

„Na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece. Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga, nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode“, navodi se u rekonstrukciji događaja koju je objavila Uprava policije Crne Gore.

Cetinje policija Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic

Osoba koju je Borilović pozvao pre početka krvavog pira, prema pisanju crnogorskih medija, je njegov kum koji je tog dana trebalo da ga odveze na pregled u psihijatrijsku kliniku. Da je ubica sa Cetinja trebalo da bude na pregledu potvrdila je i policija, a prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, on je bio zakazan za 18 časova istog dana.

Kada je Borilović upucan na Cetinju ponovo je pozvao kuma i rekao mu da je ubio više ljudi, ali i da je sam ranjen i da neće preživeti.

Istorija nasilnog ponašanja

Prema pisanju crnogorskih medija, Borilović je ranije imao četiri-pet prijava za nasilničko ponašanje, a pre nekoliko meseci prvo je verbalno, a potom i fizički napao kolegu Marka Lagatora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod kolege u Humce, povredio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem u kuću.

Lagator ga je prijavio, Borilović je priveden u policiju, a potom je održano i suđenje. U julu ove godine osuđen je i naložena mu je obaveza da, zbog nasilničkog ponašanja, nosi nanogicu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako se žalio, presuda još nije bila pravosnažna.

Sahranjene žrtve krvavog pira

Na Cetinju je danas sahrana Nataše Pejović Martinović i njenih sinova M. (8) i M. (11), Milan Mitrović, Goran Đurišić, kao i Dimitrije, Danica i Rajko Drecun koje je Vuk Borilović ubio u petak uveče.

Članovi porodice Martinović biće sahranjeni na lokalnom groblju u Bajicama u 15 časova. Sat kasnije na lokalnom groblju na Cetinju biće sahranjen i njihov kum Milan Mitrović koji je ubijen kada je krenuo da vidi šta se dešava u kući Martinovića.

Goran Đurišić, ujak ubice Borilovića koji je stradao pokušavajući da obuzda sestrića, biće sahranjen na Gradcu.

BONUS VIDEO Komemoracija za žrtve masakra na Cetinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (7)