Foto: Ana Marković/Nova.rs

U nedelju u selu Ljubostinj sahranjena su tri člana porodice Drecun koje je Vuk Borilović ubio u krvavom piru na Cetinju. U pucnjavi živote su izgubili Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Dimitrije (81) i Danica Drecun (74), dok je najmlađi član porodice Aleksandar Drecun (32) povređen.

Komšije porodice Drecun za crnogorske medije rekli su da ne mogu ni da pretpostave šta je bio motiv da Borilović ubije tri člana ove porodice koja je živela desetak metara od ubice.

“To su stari ljudi, živeli su u tom delu kuće sami, dok im je sin bio ispod njih. Ne znam šta su mu oni skrivili. Ubio je prvo njih dvoje, a zatim i njihovog sina i unuka koji su došli čim su čuli pucnje. Uperio je pušku i upucao obojicu. Porodicu Martinović znam iz grada. Ovde su se nedavno doselili, odnosno iznajmili stan. E kamo sreće da nisu. Sad bi bili živi”, rekao je jedan komšija za crnogorski Standard nekoliko dana nakon pucnjave.

Prve žrtve – tri člana porodice Martinović

Borilović je krvavi pir počeo oko 15.30 u sopstvenoj kući gde je takođe ubio tri člana porodice Martinović koji u stanu na spratu kao podstanari.

Nataša Pejović Martinović sa sinovima Foto: Privatna arhiva

Na licu mesta ubijena su dva dečaka M. (11) i M. (8), a njihova majka Nataša ajović Martinović teško je ranjena. Po prijemu u bolnicu, podlegla je povredama.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”.

Samo unuk preživeo u kući porodice Drecun

Sledeće žrtve Borilovića bili je porodica Drecun. Kako je kasnije saopšteno, ubica je ušao u komšijsku kuću i prvo pucao u starije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna.

Foto: Privatna arhiva

Njihov sin Rajko je, kako su preneli crnogorski mediji, ka kući potrčao kada je čuo pucnje. Nažalost, niej stigao na vreme da spasi roditelje, a i sam je ubrzo postao žrtva kada ga je Borilović upucao na pragu porodične kuće.

Pročitajte još:

Jedini koji je preživeo napad iz porodice Drecun je unuk Aleksandar (32) koji je u napadu teško ranjen. Prema poslednjim informacijama, on se nalazi u bolnici.

Ubistvo dve sestre Radunović

Nažalost, sudbinu porodica Martinović i Drecun dele i dve sestre koje su živele u istoj ulici. Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51) usmrtio je silazeći niz ulicu.

Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, ubio je i komšiju Milana Mitrovića (37), kuma porodice Martinović, ali isvog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao da ga zasutavi.

U suludom napadu čiji motiv nije poznat, masovni ubica sa Cetinja ranio je još četvoro komšija – Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

VIDEO Komemoracija za žrtve masakra na Cetinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)