Foto:shutterstock

Policija u Nojnkirhenu u nemačkoj saveznoj državi Zarland ovog je vikenda dobila nekoliko poziva zbog četvorice muškaraca koji su ulicom nosili drveni ražanj i na njemu životinju.

Lokalni mediji pišu kako su očevici zvali policiju i naveli kako je na ražanj nabijena životinja kojoj noge vise. Snimljeni su i video snimci koji kruže društvenim mrežama, prenosi Fenix magazin.

Navodno postoji još jedan video koji prikazuje već pečenu životinju. Drugi video je snimljen iz vozila u pokretu, navodi se na sajtu ovog medija.

Portparol policije je potvrdio kako im je slučaj poznat.

„Policija je upoznata s video snimcima od vikenda. Pokrenuta je istraga zbog sumnje na kršenje Zakona o dobrobiti životinja. Neki od isečaka pokazuju da je životinja na ražnju – ovca. Međutim, to još uvijek nije potvrđeno“, rekao je glasnogovornik.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, portparol policije je kazao i kako je trenutno upitno da li incident uopšte ima krivičnopravni značaj, prenosi N1 Sarajevo.

„Jer prema Krivičnom zakonu, samo neopravdano ubijanje životinja i mučenje zabranjeno je kao zlostavljanje životinja. Na primer, ubijanje životinje nakon što je bila omamljena kako bi se ispekla na roštilju i pojela je – dopušteno“, rekao je, prenosi Fenix magazin.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare