Foto: Privatna arhiva

U pucnjavi koja se dogodila u tržnom centru u Teksasu, stradao je Čo Kju Song (37), njegova supruga Kang Šin Jang (35), kao i njhovo šestogodišnje dete. U ovom krvavom piru stradalo je još petoro ljudi, dok ih je sedmoro ranjeno.

Na sreću njihov mlađi sin uspeo je da preživi krvavi pir koji je šokirao Ameriku, piše CNN.

„Bili su među žrtvama koje su tragično izgubile živote i porodica je u dubokoj žalosti“, navedeno je u postu GoFundMe, koji su napisali prijatelji porodice.

Policija je usmrtila napadača na mestu zločina.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije i o ostalim žrtvama pucnjave, kao i poruke podrške i saučešća njihovim porodicama.

Danijela i Sofija Mendoza

Među ubijenima u pucnjavi su i sestre Mendoza koje su pohađale  osnovnu školu u okrugu Vajli. Danijela je bila u četvrtom razredu, a njena sestra u drugom. Njihova majka, Ilda Mendoza, nalazi se u bolnici i u kritičnom je stanju.

„Reči ne mogu da izraze tugu koju osećamo dok tugujemo zbog gubitka naših učenika. Naše misli i molitve su sa porodicom Mendoza, porodicama žrtava i svima onima koji su pogođeni ovom besmislenom tragedijom“, navodi se u pismu.

Škola koju su sestre pohađale objavila je da vest o pogibiji učenica. Kako je navedeno, škola neće saopštavati učenicima tragičnu vest, već će to prepustiti roditeljima.

Kristijan Lakur

Dvadesetogodišnji Lakur koji je radio u obezbeđenju takođe je jedna od žrtava pucnjave. Lakur je bio „drag i brižan mladić koga je porodica volela“.

„Unosio je sigurnost, ali i radost i smeh. Uvek je znao šta treba da kaže“, rekli su radnici tržnog centra.

Aišvarija Tatikonda

Tatikonda, koja je po zanimanju bila inženjer, ubijena je samo nekoliko dana pre rođendana, a porodica i prijatelji su je opisali kao „voljenu i vrednu osobu“.

Ona se preselila u Sjedinjene Američke Države pre pet godina kako bi završila magistraturu, pošto je nedavno diplomirala na Univerzitetu u Mičigenu.

Pročitajte još:

„Pošto nacija ponovo mora da suočava sa besmislenim činom nasilja, izražavamo saučešće Ajšvarijinoj porodici i prijateljima“, saopšteno je sa Univerziteta.

Elio Kumana-Rivas

Odeljenje za javnu bezbednost Teksasa identifikovalo je još jednu žrtvu masakra, 32-godišnjeg Elia Kumana-Rivasa.

Inače, od početka godine, u Americi se dogodilo više od 200 masovnih pucnjava. Ljudi koji obavljaju svoj svakodnevni život u školama, parkovima, prodavnicama i bolnicama u velikim i malim zajednicama sada moraju da se bore sa traumom i tugom koja ostaje posle pucnjave.

BONUS VIDEO Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar