Foto: Nel Pavletic/PIXSELL, Goran Kovacic/PIXSELL, Profimedia

Nevreme sa jakom kišom i vetrom paralisalo je jedan deo Hrvatske. Kako prenose tamošnji mediji, situacija je i više nego dramatična - po putu pada drveće, ulicama teku bujice vode i plivaju automobili.

Saobraćaj je prilično otežan i vidljivost je smanjena pa se preporučuje maksimalan oprez.

Zbog visokog nivoa mora poplavljen je i centar Rovinja, a situacija nije ništa manje kritična ni u Poreču. Kažu da je u Rovinju more potopilo gradski trg i rivijeru. Zbog toga je saobraćaj na ovoj površini zabranjen za sva vozila.

Voda je dospela i u neke kafiće i restorane, ali kako mediji saznaju od komandanta JVP Rovinj Evilijana Gašpića, pozive za pomoć u eventualnom ispumpavanju još nisu dobili.

Na državnom putu DC75 Novigrad-Poreč kod Antenala saobraćaj je u prekidu zbog vode na putu.

Zbog jake kiše i plime poplavljena je ulica pored pijace u Rijeci, a poplavljene su i riječke ulice, prenosi portal Index.

.

I Crna Gora pod vodom

Nabujali potoci i reke i klizišta oštetili su, u noći između subote i nedelje, na desetine saobraćajnica i mostova u kolašinskim selima, a negde ugrozili ili oštetili pomoćne i stambene objekte. Pored obilnih padavina, tvrde i meštani i u kolašinskoj lokalnoj upravi, tome je doprinelo i to što su korita reka puna smeća i ostataka šumske seče. Takođe, i totalna seča na nekim lokacijama, što je prouzrokovalo veliki broj klizišta.

Nagomilano smeće, ali i granje, pravili su minulih dana brane u koritima, ali i začepljavali cevi koje služe kao propusti na putevima.

Pročitajte još:

Šteta na nedavno saniranom putu prema selu Rečine je od 15.000 do 20.000 evra, tvrdi Vasilije Ivanović iz te mesne zajednice. On kaže da su za to odgovorni koncesionari šuma.

Veliko klizište, izazvano podzemnim vodama, u Gornjem Pažanju, kako su rekli u lokalnoj upravi, ugrožavalo je objekte i put. Zbog toga je mehanizacija tokom jučerašnjeg dana i minule noći bila na “dežurstvu” u tom delu grada, prenose Vijesti.

BONUS VIDEO Smiruje se situacija sa poplavama u Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar