krijumcarenje novorodjencadi beba
Iustracija Foto:Shutterstock

Sindrom iznenadne smrti beba, jedna je od pojava o kojoj se najmanje priča, a koja je itekako prisutna. Jedan takav slučaj nedavno se dogodio u Britaniji i mogao je, prema lekarskoj proceni, biti sprečen. Nažalost nije - i to krivicom majke deteta koja je pala u nesvest usled preterane konzumacije alkohola.

Kada je policiji ispričao otac deteta, po dolasku je video majku i bebu kako „dremaju“ na stolici. Kada im je bliže prišao shvatio je da beba ne diše, piše Mirror.

Tada je pozvao hitnu pomoć koja je uspela da je reanimira, ali nažalost beba je dva dana kasnije preminula.

Inače, majka bebe je imala dugu istoriju problema sa alkoholizmom, a sve je počelo nakon što je godinama bezuspešno pokušavala da zatrudni.

Ilustracija Foto: Shutterstock

Nakon toga je lečena, i uspela je da rodi prvo dete.U periodu između trudnoća, majka je bila lečena od depresije i anksioznosti, ali je prekinula lečenje kada je otkrila da je trudna po drugi put.

Nakon rođenja bebe, ona je nastavila da uzima lekove za anksioznost i loše raspoloženje, ali i alkohol.

Njeni problemi postajali su sve veći, a u jednom trenutku niko od njene porodice nije znao gde se nalazi, pa je njena sestra bila prinuđena da prijavi njen nestanak.

Pročitajte još:

Suprug je takođe bio prinuđen da je prijavi policiji nakon što je vozila decu u kolima u alkoholisanom stanju.

Na kraju, majka je priznala da je popila tri boce vina tragičnog dana i da se nakon toga onesvestila u stolici sa bebom u naručju.

Još uvek nije izvesno da li će majka krivično odgovarati, niti u kakvom je tačno stanju bila beba pre nego što je preminula.

BONUS VIDEO Dr Srđan Pešić: Sve više mladih sedative kombinuje sa alkoholom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar