Foto:Screenshot

Brendona Ceja mnogi su proglasili herojem nakon što je u dramatičnoj borbi golim rukama uspeo da savlada masovnog ubicu.

Naime, nakon što je u masovnoj pucnjavi na proslavi kineske Nove godine ubijeno 11 ljudi u plesnom centru u Monterej parku u blizini Los Anđelesa, objavljen je dramatičan snimak borbe muškarca sa naoružanim napadačem Hu Can Tranom, piše Dnevnik.hr.

Pretpostavlja se da bi da Cej u tome nije uspeo, broj žrtava bio mnogo veći. Pre svega zbog toga što je nakon pucnjave u jednom plesnom centru, ubica ušao u drugi i nastavio krvavi pir.

Kako je hrabri muškarac kasnije rekao, napadač je pri ulasku u centar uperio pištolj direktno u njega. Uspeo je da mu ga oduzme, a ubica ga je udario pesnicom u glavu. Borba prsa u prsa trajala je dosta dugo.

„Bio sam ubeđen da ću umreti i da će se moj život završiti tamo, u tom trenutku. Ipak, dogodilo se čudo“, rekao je Cej.

Dodao je da kada je video da se napadač priprema da zapuca, sinulo mu je da bi bilo bolje da pokuša da ga razoruža.

„Odlučio sam da spasim druge i sebe. Razmišljao sam o svojoj porodici i prijateljima – kako bi im život izgledao bez mene“, rekao je Cej.

Pročitajte još:

Podsetimo, u masovnoj pucnjavi tokom vikenda u plesnom studiju u Monterej Parku, gradu istočno od Los Anđelesa, poginulo je 11 ljudi, a devet je ranjeno.

Osumnjičeni je pronađen mrtav nakon višesatne potere za njim, kada se ubio iz vatrenog oružja, rekli su zvaničnici. Osumnjičeni je identifikovan kao Hu Kan Tran, 72-godišnji Azijat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar