Foto: Malcolm Denemark/Florida Today via AP

U američkoj saveznoj državi Floridi ništa nije kao na Severnom polu za Božić, jer se hiljade Deda Mraza sprema na surfovanje.

Plaža Koko Bič je puna ljudi, muškaraca, žena i dece u odorama Deda Mrazova, irvasa i vilenjaka.

Učesnici manifestacije „Surfovanje Deda Mraza“ imaju takmičenje u kostimima i piju koktele, dok najhrabriji surfuju na „hladnoj“ temperaturi od 20 stepeni Celzijusa u Floridi.

Vesela manifestacija je nastala 2009. godine. Smislio ju je Džordž Troset (George Trosset), stanovnik Koko Biča, koji je video reklamu u kojoj ljudi obučeni u Deda Mraza surfuju na okeanu.

On je kupio stari crveni kaput u jednoj prodavnici i otišao na surfovanje, u društvu sina obučenog kao vilenjak i trogodišnjeg unuka, koji su ga posmatrali sa plaže.

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Lokalni fotograf je ovekovečio taj trenutak.

„Druge godine imali smo 19 Deda Mrazova. Treća godina je bila sa 80 i sad pogledajte ovo. Ima hiljade ljudi“, rekao je Troset, koji sada ima 70 godina.

Foto: Eva Marie UZCATEGUI / AFP / Profimedia

Sa uspehom manifestacije, neki su došli na ideju da to povežu sa dobrotvornim akcijama.

Volonteri prodaju majice i karte za tombolu kako bi prikupili sredstva koja će ići za dva lokalna udruženja – „Grind for Life“ koje finansijski podržava obolele od raka koji treba da putuju daleko na lečenje i Florida Surf Museum, ustanove posvećena sportu.

„Veoma sam zahvalan što se mnogima sviđa ono što radimo. Rečeno mi je da svake godine dobijemo milione pregleda na društvenim mrežama. Ako je to tačno, onda dobijamo milione osmeha svake godine“, dodao je Troset.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar