Francuska neredi Foto:REUTERS/Juan Medina/REUTERS/Nacho Doce/REUTERS/Pascal Rossignol

Putnik koji je bio u vozilu sa Naelom (17) u vreme pucnjave obavio je video snimak u kom je otkrio šta se zaista dogodilo kobnog jutra kada je policajac ubio tinejdžera tokom provere u Nanteru, predgrađu u zapadnom delu Pariza.

Mladić je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem kaže da „na društvenim mrežama ima mnogo laži“ i da će ispričati „priču od A do Š“.

Putnik, koji je sa Naelom bio u automobilu sa poljskim tablicama, rekao je da su pozajmili vozilo i otišli da se provozaju po Nanteru, ali „nisu bili pod uticajem alkohola ili droge“.

Rekao je da su bili u autobuskoj traci kada su primetili policiju na motorima i na kraju se zaustavili. Rekao je da je jedan policajac došao do prozora i zapretio Naelu.

„Ugasi motor ili ću te upucati“, rekao je policajac, tvrdi prijatelj ubijenog mladića.

Francuska neredi Foto:Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Dodaje da je policajac udario Naela drškom pištolja, pre nego što je stigao drugi i učinio isto. Zatim je prvi policajac prislonio pištolj Naelu na glavu i rekao da „ne mrda ili će mu sasuti metak u glavu.“

Tvrdi da mu je onda drugi policajac rekao da ga upuca i da ga je onda prvi ponovo udario kundakom pištolja. Ovo je primoralo Naela da pusti kočnicu.

Drugi policajac, tvrdi putnik, tada je pucao, upozoravajući Naela da skine nogu sa gasa.

Neredi u Francuskoj Foto:Sebastien SALOM-GOMIS / AFP / Profimedia

„Video sam ga u bolovima, drhtao je. Bio sam uplašen. Izašao sam iz vozila i pobegao. Mislio sam da bi mogli da me upucju, pa sam pobegao“, rekao je mladić.

Pročitajte još:

Podsetimo, stotine besnih građana na ulice je izvelo ubistvo Naela (17), tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla, za koje je optužen i uhapšen policajac u utorak ujutru. Četvrte noći po redu protesti su eskalirali, a slike automobila koji gore, policijskih stanica koje demonstranti gađaju kamenicama i vatrometom, kao i razbijeni i opljačkani izlozi, obišli su svet.

Samo tokom sinoćnjeg protesta, bilo je angažovano 45.000 policajaca i žandarma širom zemlje, a u četvrtak uveče uhapšeno je skoro 1.000 osoba. Povređeno je 79 policajaca, a napadnuta je 31 policijska stanica i 11 kasarni žandarmerije. Zapaljeno je 1.350 vozila, kao i 234 objekta.

BONUS VIDEO Francuska kao ratna zona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar