Foto.: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia; The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia;CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia

Pored toga što je najmanja država na svetu, sa samo 38.000 stanovnika, Monako je i jedna od najbogatijih zemalja. Šef ove kneževine je 65-godišnji princ Albert, oženjen bivšom olimpijskom plivačicom Šarlin. Životi porodice Grimaldi prava su inspiracija za scenario za neku televizijsku sapunicu ili dobar roman. Princ Albert i Šarlin i te kako su tema svetskih medijy, ali malo ljudi je upoznato sa ostatkom ove "uklete" porodice.

Albert i Šarlin privlače pažnju kad god se pojave u javnosti. Šarlin krasi naslovne strane čak i kad nije u Monaku. Njeno nedavno odsustvo iz zemlje zbog navodnih zdravstvenih razloga bilo je predmet globalnog interesovanja i zabrinutosti.

Princ Albert i princeza Šarlin Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gosti na venčanju princa Alberta od Monaka 2011. godine, nisu mogli da ne primete da je njegova nevesta plakala tokom većeg dela ceremonije, i to nije ličilo na suze radosnice. Tad su krenule prve spekulacije da je brak kraljevskog para u krizi. Te tvrdnji začinile su i glasine o prinčevim vanbračnim vezama.

Pored Šarlin, tu su i Albertove sestre Kerolajn (66) i Stefani (58), kao i njihova deca, posebno manekenka – Šarlot Kaziragi. Ipak, ključni čovek ove dinastije princ Renije nije imao toliko buran javni život.

Princ Renije od Monaka Grejs Keli Foto: AFP / AFP / Profimedia

Princ Renije proslavio je Monako, a njegov glavni grad Monte Karlo postao je glamurozno utočište za bogataše.

Svet je bio fasciniran prinčevim ljubavnim životom, posebno kada je počeo da izlazi sa oskarovkom Grejs Keli, koju je upoznao u Kanu 1955. godine.

Princ Renije od Monaka, Grejs Keli sa decom Karolinom, Albertom i Stefani Foto: AFP / AFP / Profimedia

Grejs je rođena u bogatoj irskoj katoličkoj porodici u Filadelfiji. Nen otac je bio Džon Keli, olimpijski veslač. Grejs je uživala u uspehu svojih filmova, osvojivši Oskara za ulogu ljupke supruge alkoholičara u „Seoskoj devojci“. Ipak, u roku od samo nekoliko meseci od upoznavanja, Grejs je prihvatila prinčev predlog i nakon snimanja svog (poslednjeg) filma odustala je od glume zbog najizazovnije uloge: Renijeove žene. Par je dobio troje dece.

Ali zla kob prati ovu porodicu, tako su bar neki tvrdili. Kletva nad dinastijom Grimaldi potiče još iz 13. veka.

„Nekada davno…“

Prema legendi, princ Grimaldi je kidnapovao i silovao prelepu devojku, koja je postala veštica ne bi li mu se osvetila. Proklela je buduće generacije rečima da „nikada Grimaldi neće imati pravu sreću u braku“.

Grejs Keli Foto: Everett / Profimedia

I zaista, 1982. godine, naizgled idiličan život princa Renija uništen je smrću njegove supruge Grejs, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći u 52. godini. Bio je to šok za princa i njegovu porodicu.

Grejs je izgubila kontrolu nad svojim vozilom nakon što je pretrpela moždani udar. Sa njom u kolima je bila 17-godišnja Stefani, koja, kako analitičari ocenjuju i danas ima traume od tog događaja.

Grejs Keli, Karolina i Albert od Monaka Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Nakon nesreće činilo se da je Stefaninino tugovanje pomutilo njene odluke, posebno kada je u pitanju izbor muškaraca, a tu su i neuspeli pokušaji da postane model, pevačica i modni dizajner.

Stefani

Njeno prvo venčanje bilo je 1995. godine, sa trgovcem Danijelom Dukrueom, u koga se zaljubila dok je bio njen telohranitelj. Par je imao dvoje dece, Luisa i Polin. Brak se raspao posle godinu dana, podstaknut tabloidnim slikama Danijela u društvu nepoznate žene.

Dve godine kasnije, odbijajući da otkrije očev identitet, Stefani je rodila ćerku Kamil. Zatim je započela vezu sa trenerom Frankom Knijem. Po okončanju te veze, udala se 2003. za portugalskog akrobatu Adansa Lopeza Peresa, ali za godinu dana i ta romansa se završila.

Karolina

Sa samo 20 godina, Karolina se zaljubila u francuskog plejboja Filipa Žunoa, koji je bio 17 godina stariji od nje. Nakon raskošnog venčanja, usledio je razvod, i to posle samo dve godine.

Samo godinu dana nakon majčine smrti, Karolina se po drugi put udala. Mladoženja je bio italijanski preduzetnik Stefan Kaziragi. Posle nekoliko meseci Karolina je rodila sina Andreu, dve godine kasnije ćerku Šarlot, a godinu dana kasnije još jednog sina Pjera.

Ali baš kada se činilo da je Karolinina sreća potpuna, njen život se slomio. Stefano (30) je poginuo kada se njegov motorni čamac prevrnuo. Ova 33-godišnja udovica, odlučila je da se povuče iz javnog života i preselila se u Francusku.

Pročitajte još...

Međutim, za samo pet godina nova romansa ponovo je dospela u javnost. Ovaj put njen izabranik bio je porodični prijatelj, princ Ernst od Hanovera, direktni potomak kralja Džordža III. Još uvek je bio oženjen kada su počele da kruže glasine o novopečenom paru, a zbog afere se princu raspao brak.

Na svoj 42. rođendan u januaru 1999. Karolina se udala po treći put i za šest meseci rodila ćerku Aleksandru.

BONUS VIDEO Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar