Foto: Shutterstock

Muškarac je nasmrt izbo svoju ženu i dva sina dok su spavali.

Trostruko ubistvo dogodilo se rano jutros u porodičnoj kući u oblasti Al-Bunok u gradu Tajibe u centralnom Izraelu.

Bara Masaroa (26) i njena dva sina Amir (2) i Adam (6 meseci) bili su poslednje u nizu žrtava ubistava, saopštio je portparol izraelske policije.

Policija je saopštila da je osumnjičeni, kojem nije navednoime, ali star 30 godina, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i decu.

Bolničar Mohamed Araki rekao je lokalnim medijima: „Kada smo stigli na lice mesta, prizor je bio izuzetno šokantan. Videli smo ženu, bebu i dete u nesvesti i sa znacima nasilja. Radili smo medicinske testove i pokušali da ih spasemo. Nisu davali znake života i nažalost, nismo imali izbora nego da proglasimo smrt“.

Nije bila poznata istorija nasilja u porodici.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnik Tajibea Šua’a Mansur rekao je lokalnim medijima: „Porodica nije poznata nadležnim organima, nije podignuta crvena zastava“.

Barain otac, Aadel Džabar, rekao je lokalnim medijima: „Izgubili smo cveće porodice. Poslednji put smo razgovarali na odmoru. Ona i moji unuci su me zagrlili i onda otišli. Bili su na putu i vratili se. Nikada nismo očekivali da se završi ubistvom“.

Lider opozicije Jair Lapid rekao: „Prijava o ubistvu majke i dvoje dece koji nikada nikome ništa nisu uradili slama mi srce. Broj ubistava se udvostručio pod ovom vladom. Vlada pod mojim rukovodstvom je snizila stopu nasilja na organizovan i tih način. Sadašnja vlast je obećala ličnu sigurnost i ne uspeva u tome.“

Lideri više organizacija za zaštitu žena pozvali su ministra za nacionalnu bezbednost Itamara Ben-Gvira da podstakne zakone za zaštitu žena i da se efikasno nosi sa rastućom stopom ubistava.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare