Gordan Jadroković, Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC

Na svečanosti povodom godišnjice akcije Oluja u Kninu, koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti prisutnima se obratio predsednik ove države Zoran Milanović koji je rekao da je za ovu tragediju odgovorna pohlepa i glupost "srpskih vladara",

„Oni u danima pred Oluju nisu prihvatili plan Z4, koji nije bio povoljan, ali je hrvatsko rukovodstvo bilo spremno da ga prihvati. Tu su u akciju stupili najhrabriji među nama, hrabriji od hrabrijeg“, rekao je Milanović.

FOTO: TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr

Dodao je da bez hrvatske vojske nikada ne bi bilo Dejtona, kao i da se „mnogo puta zapitao zašto svake godine zvaničnici dolaze na ovo isto mesto i svake godine uvek imaju nešto novo i isto da kažemo”.

Pročitajte još:

„Šta je tako jako? Hrvatska je imala težak put i ništa nije dobila besplatno, ali skupo uz velike kamate. Ova zemlja nam je samo važna, da je samo nama zaista stalo do ove zemlje i da su svi ostali samo posmatrači“, zaključio je Milanović.

Podsetimo, proslava „Oluje“ je počela budnicom u Kninu u 6.30 časova ujutru. Dva sata kasnije na događaj su pristigli najviši državni zvaničnici Hrvatske. Vence su kod položili hrvatski predsednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković gradonačelnici Zagreba i Splita Tomislav Tomašević i Ivica Puljak, predsednik parlamenta Gordan Jandroković, kao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Inače, ovo je prvi put nakon svečanog otvaranja Pelješkog mosta da su jedan kraj drugoga predsednik Milanović i premijer Plenković.

BONUS VIDEO Milanović o aferi ispravljanja ocena njegovom sinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar