Foto: Provjereno

Marija (33), je osoba sa invaliditetom koja godinama unazad pokušava da pronađe posao. Poslednji pokušaj bio je konkurs na mesto spremačice u lokalnom vrtiću. Međutim, iako je fakultetski obrazovana Marija nije pozvana ni na razgovor, a posao je dobila ćerka lokalnog političara.

Marija je, kako kaže fakultetski obrazovana i ispunjava sve uslove za zapošljavanje, a po zakonu je imala i prednost pri zapošljavanju jer je invalid. Najviše je boli to što su je proglasili nesposobnom, iako je nisu videli niti razgovarali sa njom, piše Dnevnik.hr.

Taj posao je, kažu Marijini roditelji, dobila ćerka lokalnog političara.

Pročitajte još:

„Ne znam, možda dolazi novo vreme, pa će čistačima biti potrebna fakultetska diploma, pa će trebati da upravljaju nekim dronovima koji će čistiti… Verovatno su tražili takvog čoveka, ne znam. “, kaže Ivan Milanović, Marijin otac.

Marija i njeni roditelji dve godine se bore sa birokratijom. Ceo slučaj prijavili su Prosvetnoj inspekciji, koja je izvršila nadzor i utvrdila nezakonitosti. Ministarstvo je, pak, tražilo raskid ugovora sa radnicom, ali su ona i vrtić tužili Ministarstvo.
BONUS VIDEO Međunarodni Dan Roma – između diskriminacije i integracije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar