Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia, - / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Nasmejana" medicinska sestra Lusi Letbi iz Velike Britnije ponudila je da fotografiše tek rođenu devojčicu za roditelje, ubrzo nakon što ju je ubila iz četvrtog pokušaja, naveo je tužilac na nedavnom ročištu u Velikoj Britaniji. Ona se sumnjiči za ubistvo još šest beba.

Tužioci kažu da je 33-godišnjakinja povredila prevremeno rođenu bebu ubrizgavanjem vazduha u njenu cev za hranjenje i krvotok pre nego što je na kraju umrla u neonatalnom odeljenju u ranim satima 23. oktobra 2015. godine.

Letbi negira da je ubila sedam beba i da je pokušala da ubije 10 drugih u jedinici u različitim datumima između juna 2015. i juna 2016. godine.

U sredu su porotnici u Mančesterskom krunskom sudu počeli da slušaju dokaze o devetoj navodnoj žrtvi medicinske sestre, detetu koje je rođeno u ženskoj bolnici u Liverpulu u avgustu 2015. pre nego što je kasnije prebačena u bolnicu Grofica od Čestera.

U izjavi pročitanoj sudu, majka deteta rekla je da je njena ćerka imala oko šest nedelja kada je mislila da je možda dovoljno dobro da ide kući.

Lusi Letbi Foto: Chester Standard / / SWNS / Profimedia

„Počela sam da primećujem da izgleda drugačije. Sećam se da sam je gledala i pomislila „Idemo kući“. Nije izgledala kao slaba beba“, navela je.

Rekla je da joj je otprilike u to vreme bilo dozvoljeno da prvi put okupa svoju ćerku i da je Letbi pomogla da se to pripremi.

„Bila sam tako zadovoljna što sam mogla da je okupam. Dete je očigledno uživalo u tome jer se smejala, Lusi je čak ponudila da napravi nekoliko fotografija pomoću mog mobilnog, na šta sam pristala. Nisam imala previše posla sa Lusi. Uvek je delovala rezervisano u poređenju sa drugim medicinskim sestrama. Nije baš komunicirala sa roditeljima“.

Tužilaštvo navodi da je Letbi, poreklom iz Hereforda, prvi put pokušala da ubije pomenuto dete tokom dnevne smene 30. septembra.

Lusi Letbi Foto: Elizabeth Cook / PA Images / Profimedia

Navodi se da je to ponovo uradila tokom noćne smene 12. i 13. oktobra pre nego što je beba doživela fatalni kolaps kasnije tog meseca. Majka deteta rekla je da je pozvana kući u ranim satima 23. oktobra i rekla da su joj rekli da ona i njen partner moraju odmah da odu u bolnicu.

Po dolasku, videla je Lusi sa drugom medicinskom sestrom, Ešli Hadson, i konsultantom dr Džonom Gibsom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Radili su na pokušaju da reanimiraju dete. Pitala sam dr Gibsa koliko dugo su ovo radili, na šta je on rekao 20 minuta“.

Nakon što je dete proglašeno mrtvim, njeni roditelji su premešteni u privatnu sobu za posete, rekla je. Sestra Hadson i Letbi su pitali majku da li želi da okupa telo deteta. Devojčicin otac je prvo odbio pre nego što je ona pristala.

„Lusi je donela kadu. Rekla je da može da uđe i napravi neke fotografije koje možemo da zadržimo. Dok smo je kupali, Lusi se vratila. Nasmejala se i nastavila da priča o tome kako je bila prisutna na prvom kupanju i kako se to detetu dopalo. Želela sam da samo prestane da priča. Na kraju je shvatila i stala. To nije bilo nešto što smo želeli da čujemo. Sećam se da je Lusi spakovala stvari deteta”.

Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Prilikom otvaranja slučaja prošlog oktobra, tužilac Nik Džonson, rekao je da je smrt deteta „ekstremni primer čak i po standardima ovog ukupnog slučaja“.

Dodao je da je Letbi poslala karticu saosećanja roditeljima bebe i da je optužena zadržala sliku na svom telefonu.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar