Lorent Simons Laurent Simons
Lorent Simons Foto:EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Jedanaestogodišnji Lorent Simons iz Belgije drugi je najmlađi diplomac na svetu. Stanovnik primorskog grada Ostende u Belgiji, Laurent je u ovim mladim godinama stekao diplomu iz fizike na Univerzitetu u Antverpenu.

Vunderkind nije jednostavno diplomirao, već sa ocenom „summa cum laude“ (dodeljuje se studentu sa najvećom pohvalom). Trebalo mu je samo godinu dana kako bi završio studije koje inače traje tri godine. Maturu je završio za samo godinu i po dana, stekavši diplomu u dobi od osam godina, piše India Times.

Simons se prvi put zainteresovao za mehaniku i fiziku pre samo godinu dana, a ubrzo je odlučio da neumorno sledi svoja interesovanja.

„Odmah sam želeo da znam sve o tome“, rekao je mali genije i dodao:

„Nije me briga da li sam najmlađi, za mene je sve to sticanje znanja“, kazao je Simons za De Telegraaf u Holandiji.

Nekada je živeo kod bake i deke u Belgiji kada je išao u srednju školu, a tek nedavno se preselio da živi sa roditeljima u Holandiji.

Lorent Simons Laurent Simons
Lorent Simons Foto:EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Cilj – besmrtnost

Na pitanje o svom cilju, Simons spremno odgovara: „Besmrtnost. Želim da naučim kako da zamenim što više delova mehaničkim, a kvantna fizika i proučavanje najmanjih čestica je prvi deo ove slagalice“.

Pored toga, njegov cilj je da magistrira fiziku na Univerzitetu u Antverpenu, ali i da sarađuje sa najboljim profesorima na svetu i sazna kako oni razmišljaju.

BONUS VIDEO: Svetski dan čokolada

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar