Izrael Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Očekuje se da će lideri SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke večeras video-linkom razgovarati o situaciji u Izraelu i na palestinskim teritorijama, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc.

„SAD, Britanija, Francuska i Nemačka se slažu da ovo ne sme da postane požar u regionu. Zato niko ne bi trebalo da nastavi da podstiče teror u ovoj situaciji“, rekao je Šolc novinarima u nemačkom gradu Hamburgu, prenosi Index.hr.

Šolc je stao pored francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je pozvan u severnu nemačku luku na zajednički sastanak vlada dve zemlje.

„Nemačka i Francuska stoje uz izraelski narod“

Makron je izrazio svoju „potpunu solidarnost“ sa izraelskim narodom i rekao da je jutros ponovo razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

„Nemačka i Francuska stoje uz izraelski narod u ovom tragičnom trenutku. Borba protiv terorizma je zajednički cilj koji ćemo nastaviti da težimo sa Izraelom i našim saveznicima. Ništa to ne opravdava, ništa ne objašnjava“, rekao je Makron.

Iz kabineta francuskog predsednika je kasnije saopšteno da će se pozivu pridružiti i italijanska premijerka Đorđa Meloni kao deo takozvane Kvinte, nezvanične grupe koju čine SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija.

Sve o ratu u Izraelu čitajte u našem BLOGU.

BONUS VIDEO: Gori pojas Gaze, žrtve će se brojati u hiljadama: Izrael i Palestina sve radikalniji i ekstremniji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar