Ranko Krivokapić Foto: EPA/SZILARD KOSZTICSAK

Ministarstvo spoljnih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador, i to na javnim događajima.

“Prvi put smo reagovali pre tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru. Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih”, kazao je ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ranko Krivokapić na Tviteru.

Ističe da je MUP ažuran kad tuži ministra spoljnih poslova povodom događaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu.

“To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a”, ističe Krivokapić.

Nedavno je i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao da je Božović persona non grata i da je to i dalje na snazi.

Podsetimo, proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović prisustvovao je u subotu proslavi 640 godina od osnivanja Herceg Novog i slave manastira Savina.

***

BONUS VIDEO: Izjava Porfirija nakon potpisivanja temeljnog ugovora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar