Foto: Printscreen/YouTube/Острог Тв Студио

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije doputovao je u Crnu Goru uoči trodnevne posete Herceg Novom povodom 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina.

Patrijarh SPC Porfirije na početku svoje trodnevne posete Herceg Novom došao je u manastir Savina. Patrijarh je poručio da ljubav treba da preovlada i da treba negovati kosmopolitski duh, otvorenost srca i duše za svakog i drugačijeg.

Predsednica Skupštine Danijela Đurović, ministri poljoprivrede Vladimir Joković, zdravlja Dragoslav Šćekić, prosvete Miomir Vojinović prisustvovali su svečanosti organizovanoj povodom zvanične posete patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija Herceg Novom.

Među prisustnima su, između ostalih, bili i proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, predsednik SO Herceg Novi Ivan Otović…

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić sredinom meseca uputio je urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), kako bi ponovo zatražio „promptnu zabranu ulaska i udaljenje“ Božovića ukoliko je na teritoriji države.

Odmah po dolasku u Crnu Goru patrijarh je na svom instagram nalogu objavio par fotografija.

Jedna od fotografija je sa Aerodroma u Tivtu gde se fotografisao sa zaposlenima.

“Od prvog koraka na aerodromu u Tivtu putnici i ljubazno aerodromsko osoblje mi prilazi za blagoslov”, napisao je patrijarh SPC.

Na drugoj slici patrijarh SPC može se videti u društvu mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, koji je, kako je naveo, obezbedio vožnju gliserom od Tivta do Herceg Novog.

“Mitropolit Joanikije, moj brat, organizovao je da od Tivta do Herceg Novog stignemo najbrže udobnim gliserom. Zahvaljujem Davoru Lakičeviću i njegovoj porodici, vlasnicima glisera”, napisao je Porfirije u objavi na zvaničnom Instagram nalogu.

BONUS VIDEO: Izjava Porfirija nakon potpisivanja temeljnog ugovora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar