Foto: West Mercia Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Pijani vozač koji je uleteo u gomilu pešaka ispred kafića, smrtno ranivši studentkinju, osuđen je za ubistvo.

Rebeka Stir (22) umrla je u bolnici nakon nesreće u Šropšajru u oktobru u kojoj je podletela pod ubicin Volvo.

Stiven Mekhju (28) koji nije imao vozačku dozvolu, priznao je da je pio i uzeo kokain pre nego što je vozio svoj automobil.

Osuđen je i za pokušaj nanošenja teške telesne povrede s umišljajem.

Porotnici u sudu većali su više od osam i po sati tokom tri dana pre nego što su osudili Mekhjua većinom glasova.

Mekhju je ranije tvrdio na sudu da je pokušavao da uplaši grupu ljudi ispred restorana kada se autom popeo na pešačku stazu.

Auto kao oružje

Studentkinja Rebeka Stir pala je pod njegov auto u ranim satima 9. oktobra, dok je drugi pešak Kajl Roberts takođe povređen.

Svedočeći na suđenju, Mekhju je priznao da nije imao gotovo nikakvog vozačkog iskustva i da nikada nije išao na časove vožnje.

Porotnici su čuli da je 28-godišnjak zamenio ručni Volksvagen pasat za automatski Volvo osam dana pre nego što je svojim novonabavljenim automobilom ušao u gomilu, čuli su porotnici.

U satima pre nesreće, Mekhju je rekao da je pio pivo, uzimao kokain i da je popio i oko 10 duplih čašica žestokog pića u pabovima, stanu prijatelja i noćnom klubu.

Ali on je negirao da je koristio svoj automobil kao „oružje“ da namerno uleti među pešake, tvrdeći da se nije naljutio na njih i da je krenuo u rikverc kako bi došao pored njih i pokupio prijatelja, piše BBC.

***

BONUS VIDEO: Železnička nesreća u Holandiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare