Arizona, U.S: Former President Donald Trump comes to Mesa, Arizona to campaign and support America First candidates for the upcoming mid term elections.

U SAD se odbrojavaju poslednji dani do izbora na pola mandata za članove oba doma američkog Kongresa, ali i guvernere i lokalne vlasti. Međuizbori se ocenjuju i kao referendum o aktuelnoj administraciji demokrate, predsednika Džozefa Bajdena, koja se suočava sa brojnim izazovima u vreme velike polarizacije američkog društva.

Kari Lejk, nekada voditeljka TV vesti, sada novinare naziva „čudovištima“ i pridružila se grupi „negatora izbora“ koji su doveli u pitanje validnost pobede predsednika Džoa Bajdena.

„Možete me zvati Tramp u haljini svakog dana“, rekla je Kari Lejk okupljenima na predizbornom skupu.

Lejk je dovela u pitanje rezultat predsedničkih izbora 2020. godine.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Neki kažu da bi ona mogla biti potpredsednica Donalda Trampa ako se ponovo kandiduje za predsednika. Lejk je sada kandidat za guvernera Arizone.

U noći izbornih rezultata 2020, dok su Trampu šanse za pobedu izmakle, ona je bila u TV studiju i odbijala da prihvati pobedu Bajdena.

Sada je Lejk jedna u nizu kandidata koje Tramp podržava u Arizoni.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

S obzirom na njen skepticizam prema nedavnim izborima, nije iznenađenje što odbija da se obaveže da prihvati bilo kakav rezultat.

Ona je za Skaj njuz rekla da će prihvatiti rezultate „fer, poštenih i transparentnih“ izbora.

***

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar