Suhoj Su-35
Suhoj Su-35 Foto:EPA/SERGEI ILNITSKY

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski poručio je danas da je ukrajinska vojska imala uspeha u borbama protiv Rusije.

„Naši borci, ne samo da su oborili oko 30 dronova tipa ‘šahed’ i nekoliko projektila, već su srušili i dva aviona ‘suhoj'“, tvrdi Zelenski na platformi Iks (Tviter).

On je rekao da su „ruski teroristi izgubili pet aviona za nedelju dana“.

Volodimir Zelenski Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

„Ovakav Božić nam daje dobro raspoloženje za predstojeću godinu, daje nam veru u naše sposobnosti. Sposobnost da pregovaramo sa partnerima. Sposobnost da pojačamo naš nebeski štit. Sposobnost da branimo našu zemlju od ruskih terorista“, dodao je Zelenski.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednik Ukrajine kaže da što je jača protivvazdušna odbrana, „manje ruskih đavola će biti iznad ukrajinskog neba i na ukrajinskoj teritoriji“.

„Hvala našim ratnicima za njihovu preciznost i snagu. Pozdravljam sve one koji rade na odbrani naše zemlje, tokom Božića, ali i vikenda, koji se brane od neprijateljskih napada i pokazuju čvrstinu gde god da se nalaze – da li na istoku ili jugu, ili na granicama našeg neprijatelja. Pozdravljam sve one koji su na borbenim pozicijama, koji spasavaju živote i leče. Svima kojima pomažu“, napisao je Zelenski i poželeo Ukrajincima srećan Božić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare