Foto:shutterstock paul prescott

Poznati su detalji iznude muškarca koji se zbog nesrećnih okolnosti našao u dugovima prema pogrešnim ljudima. Kamatari su završili u pritvoru, a objavljen je i snimak upada specijalne policije i njihovog hapšenja.

Slađan B. (40), po zanimanju zidar rodom iz Travnika, a s prebivalištem u Nemačkoj, završio je u jednomesečnom istražnom zatvoru na splitskim Bilicama nakon što je u ponedeljak u Makarskoj, u brižno planiranoj i munjevitoj akciji splitske Specijalne policije i uz potporu policajaca s Odeljenja organizovanog kriminala splitske policije, uhapšen zajedno s Mirzom S. (45) iz Tomislavgrada prilikom pokušaja iznude 31-godišnjaka iz Baške Vode.

Oštećeni je 31-godišnjak od Gorana J., navodno svog prijatelja iz Švajcarske, pre nekog vremena pozajmio tri hiljade švajcarskih franaka, a kako novac nije vraćao u dogovorenom roku, Goran je prodao svoj dug Slađanu.

Ilustracija: Shutterstock/meunierd

Nakon što je otkupio dug, Slađan je pokušao da utera dugovanje tražeći da mu žrtva sad vrati ne 23.000 kuna, nego više nego trostruko veći iznos – 10.000 evra, odnosno 75.000 kuna. Nakon toga je žrtvi učestalo s raznih brojeva mobilnog slao preteće poruke i fotografije pištolja, noževa i biber sprejeva koje će upotrebiti ako on ne plati dug.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako pritisak nije prestajao, nekoliko dana pre hapšenja žrtva se obratila policiji, koja je celi susret detaljno u tajnosti isplanirala davši oštećenom označene novčanice. Na dogovorenu primopredaju Slađan je poveo svog prijatelja Mirzu S., koji je pre toga nazvao žrtvu, predstavio se kao „Mirza Kostolomac“ i kazao mu da će mu slomiti male i velike kosti ako ne donese novac.

Brzo su uhapšeni.

Nakon što su privedeni i ispitani, dežurna tužiteljka je zatražila određivanje istražnog zatvora, i to za Slađana zbog opasnosti od bega i opasnosti od ponavljanja dela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar