Foto: PU splitsko-dalmatinska

U toku je potraga za Ivanom Božićem, mladićem iz Solina u Hrvatskoj za kojeg se sumnja da je u toku noći namerno autom udario mladog policajca i naneo mu povrede opasne po život.

Splitska policija zatražila je pomoć građana u potrazi za Ivanom Božićem, muškarcem kojeg sumnjiče da je namerno pregazio njihovog kolegu u Splitu.

„U odnosu na događaj od 30. novembra 2022. godine u 00:50 u Splitu u Ulici Domovinskog rata, u kojem je teško povređen 20-godišnji policijski službenik, iz dosad utvrđenih činjenica osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem kao osumnjičeni je Ivan Božić, rođen 1993. godine“, navodi policija.

U ovom trenutku policijski službenici preduzimaju intenzivne mere traganja za osobom, prenosi Dnevnik.hr.

„Molimo građane ako uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, već o tome odmah obaveste policiju na broj 192.

Ako raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gde bi se on mogao nalaziti, molimo da o tome odmah obavestite policiju na broj 192″, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Povrede opasne po život

U Splitu je u noći između utorka i srede oko 00:50 u Ulici Domovinskog rata saobraćajna policija obavljala kontrolu saobraćaja.

20-godišnji policajac pokušao je zaustaviti vozilo, ali se vozač nije zaustavio niti je usporio, već je autom naleteo na policajca i pobegao.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policajac je hitno prevezen u bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne povrede i zadržan je u bolnici na daljem lečenju.

Vozilo je bilo parkirano kraj kuće u kojoj stanuje, a mladić još nije uhapšen jer se nije nalazio na solinskoj adresi.

PROČITAJTE JOŠ:

Na mjestu događaja je obavljen uviđaj i u toku je kriminalistička istraga. Prema dosada utvrđenim činjenicama, policija sumnja da je u događaju učestvovao vozač koji je upravljao crnim Golfom.

„Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili lično pristupe u najbližu policijsku postaju“, pozvali su iz policije.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Horgošu

Komentari

Svi komentari (0)