Pripadnici splitske policije celu noć su neumorno tragali za 29-godišnjim Ivanom Božićem koji se sumnjiči da je u sredu nešto pre jedan sat noću namerno automobilom pokušao da ubije 20-godišnjeg policajca koji ga je pokušao zaustaviti u ulici Domovinskog rata u Splitu.

Kako nezvanično doznaje Slobodna Dalmacija, nisu zasad imali sreće i begunac još uvek nije pronađen i uhapšen iako su dobili nekoliko dojava gde bi se on mogao da se krije pa su tako na području Solina i okoline tokom noći izvršili pretrage nekoliko stanova i kuća.

Lociranje begunca otežano je utoliko što on, kako se saznaje, sa sobom nema mobilni pa ga je nemoguće locirati i pratiti njegovo kretanje preko signala i baznih stanica.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Zato se policija mora osloniti na dojave građana  što onda dovodi i do krivih informacija poput one da je u sredu popodne viđen u splitskoj bolnici zbog čega je KBC Split u jednom trenutku bio „pod opsadom“ specijalne i interventne policije.

I u četvrtak ujutro nastavljena je pojačana policijska kontrola automobila na putevima na području Solina i okoline.

POGLEDAJTE JOŠ:

Povređeni policijski službenik i dalje je u bolnici, a prema poslednjim informacijama stabilno je i dalje je pod intenzivnim nadzorom lekara.

Policija još jednom poziva građane da ako imaju informacije gdje se skriva Ivan Božić ili imaju bilo kakva saznanja o njemu, nazovu 192.