Zdravko Krivokapic
Zdravko Krivokapić Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Ukoliko neko iz parlamentarne većine nije zadovoljan postojećim modelom Vlade, može kroz jasno propisanu proceduru inicirati izglasavanje nepoverenja Vladi, saopšteno je iz Kabineta predsednika Vlade Zdravka Krivokapića. U naporima da se padom Vlade, u predvorju implementacije projekta “Evropa sad!”, politička moć preseli na adresu predsednika poraženog DPS-a, sadašnji premijer neće učestvovatI, navodi se u saopštenju.

„Dakle, ako bilo koji politički subjekt želi da smeni ovu Vladu, taj proces može privesti kraju, uz pomoć opozicije, nezavisno od toga šta želi ili ne želi predsednik Vlade. Istovremeno, ukoliko neka partija smatra da je došlo vreme da se testira ekspertski model Vlade, koji je jedno veme imao apsolutnu podršku, a kasnije je bivao osporavan i od određenih delova parlamentarne većine, onda je i to jedna od opcija koja nas vodi ka izborima ili nekom moguće drugačijem konceptu Vlade, koga bi podržao 41 poslanik parlamentarne većine“, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, svaki drugi aranžman u kome bi asistirale „snage poraženog režima, uz elemente političke korupcije“ vodi ka prekrajanju izborne volje građana, jasno iskazane 30. avgusta 2020. godine.

BONUS VIDEO: Krivokapić o dočeku u službenoj poseti Srbiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar