Foto: Printscreen Twitter/fromkalen

Fotografije i snimci na kojima američki predsednik Džo Bajden ljubi, grli, miluje po glavi i licu ili šapuće na uho devojčicama, ali i odraslim, pa i starijim ženama šire se društvenim mrežama praktično od kada je ušao u izbornu trku.

Zbog toga je među američkim desničarima i pristalicama njegovih protivkandidata dobio i nadimak „Jezivi Ujak Džo“ (Creepy Uncle Joe).

Dve žene optužile su ga 2019. da ih je neprikladno dodirivao na događajima zbog čega su se nelagodno osećale. Bajden se izvinio, pokušao je objasniti da je imao najbolje namere i rekao je da će u budućnosti više poštovati tuđi lični prostor.

Ovih dana ponovno se širi snimak njegovog obraćanja mladoj devojci, prenosi Index.hr.

Kako su preneli brojni svetski mediji, Bajden je na koledžu u Kaliforniji prišao devojci, uhvatio ju je za rame pa joj šapnuo: „Bez ozbiljnih momaka do 30., savet koji sam dao svojim ćerkama i unukama.“

Vrlo iznenađena devojka odgovorila mu je: „U redu, imaću to na umu.“

Snimak toga objavio je reporter Kalen D’Almeida, koji je tvrdio da je tajna služba pokušala da spreči snimanje. Video je pogledan gotovo 5 miliona puta, a Bajdenovi protivnici odmah su počeli a kritikama pa su ga nazvali „Jezivi Bajden“.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare