Foto: MUSTAFA SEVGI / Sipa Press / Geoffroy Van der Hasselt / AFP / Profimedia/Nadzorne kamere/Privatna arhiva

Beskućnica optužena za ubistvo, silovanje i mučenje 12-godišnje devojčice u Parizu, navodno je odvela malenu Lolu u stan svoje sestre i naterala je da se istušira, pre nego što je dete pronađeno mrtvo u koferu u Parizu.

Dahbija B. (24) poreklom iz Alžira sa ekstremnim psihološkim problemima, optužena je od strane sudije za jezivo ubistvo Lole Davijet u petak.

Foto: MUSTAFA SEVGI / Sipa Press / Profimedia

Tužioci su u saopštenju za javnost naveli da je žena tokom ispitivanja davala različite izjave, prelazeći između priznanja i poricanja činjenica slučaja. Na kraju je rekla da je dovela Lolu u stan svoje sestre u istoj zgradi, gde ju je naterela da se istušira.

Žena je rekla da je tada „počinila napade seksulane prirode i druge nasilne radnje prema Loli, koje su dovele do njene smrti i da je telo sakrila u gepeku“, rekli su tužioci, prenosi Dejli mejl.

Lola Daviet Foto: Privatna arhiva

Lola je pronađena vezana u plastičnom koferu u blizini svoje kuće sa utisnutim brojevima 1 i 0 na grudima, a zatim je ostavljena u zadnjem dvorištu zgrade na severoistoku francuske prestonice.

Kada su osumjičenoj, koja nema krivični dosijem ali je bila žrtva nasilja u porodici 2018. godine, pokazane fotografije Lolinog tela, ona je navodno odgovorila: „Nije mi ni toplo ni hladno. I ja sam bila silovana i videla sam svoje roditelje kako umiru pred mojim očima“.

Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Pojavili su se snimci sa nadzornih kamera koji pokazuju ubicu i žrtvu ispred stambenog bloka u kojem je Lola živela sa roditeljima, koji su posedovali imanja širom Francuske.

Lolino unakaženo telo je pronađeno u blizini zgrade u 19. arondismanu grada, gde je živela sa roditeljima Delfin i Johanom.

„Osumnjičena se hvalila prodajom delova tela“, rekao je izvor. „Dokazi sugerišu da je devojčica odvedena u podrum stan gde je mučena i silovana, pre nego što je zadavljena“.

Foto: Nadzorne kamere

Šest osoba, uključujući stariju sestru Dahbije B, uhapšeno je u vezi sa zločinom, ali i 43-godišnjeg muškarca koji se suočava sa optužbama za skrivanje osumnjičene u svom automobilu. Ostalo četvoro uhapšenih su pušteni, prenosi Dejli mejl.

Foto: Geoffroy Van der Hasselt / AFP / Profimedia

Kako je otkriven nestanak devojčice

Lolini roditelji su pozvali policiju nakon što se njihova ćerka nije vratila iz škole u petak popodne. Majka žrtve je otišla u policiju oko 17 časova kada se zabrinula što se njena ćerka nije vratila kući i objavila je očajniči apel na društvenim mrežama.

Lolina majka je objavila njenu sliku uz sledeću poruku: „Naša ćerka Lola je poslednji put viđena u 15.20 časova uz društvu žene koju ne poznajemo u našoj rezidenciji“.

Lolin otac, upravnik zgrade, video je nepoznatu ženu kako ulazi u zgraud u 19. arondismanu Pariza zajedno sa njegovom ćerkom, kada je proverio snimke sa nadzornih kamera.

Foto: google maps

Svedoci su kasnije rekli da su videli ženu kako vuče kofer koji je bio „uprljan krvlju“ i koji je „jako mirisao na izbeljivač“.

Izvor iz istrage je rekao da je ubica stekla poverenje žrtve i da ju je odvela u podrum gde se dogodio napad.

Foto: Nadzorne kamere

„Žena napadač je pričala o prodaji organa i delova tela, ali ništa od toga nije imalo smisla. Delovala je sama i silovala je žrtvu pre nego što ju je ubila“, navodi se.

Lolini roditelji su profesionalni upravci brojnih zgrada u severnom Parizu, uključujući i onu u kojoj žive. Oni takođe poseduju dve kuće u severnoj Francuskoj i mobilnu kuću za odmor na obali Lamanša.

Foto: Geoffroy Van der Hasselt / AFP / Profimedia

Lola je bila učenica u školi Georges Brasens, koja se nalazi samo nekoliko metara od njene kuće. Lokalni stanovnici su tokom vikenda postavljali cvećena kapiju zgrade, navodi reporeter AFP-a.

Lokalna zajednica u žalosti i strahu

Jedna majka je za AFP rekla da njena ćerka, još jedna učenica koja poznavala Lolu iz viđenja, „danas nije dobro i da ne želi da ide u školu“.

„Danas je vreme za žalost i istragu, koja izgleda brzo napreduje“, rekao je gradonačelnik 19. okruga Fransoa Dango tokom posete školi u koju je išla Lola.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ono što je važno je da je glavni osumnjičeni uhapšen, nema psihopate koja luta ulicama ovog naselja“, dodao je on, nakon što su roditelji prijavili strah za bezbednost svoje dece.

„Naravno, činjenica da 12-godišnje dete može da umre u takvim okolnostima je ogromna za sve“, dodao je on.

Beskućnik je prvi otkrio telo, za koje izvori upućeni u istragu kažu da je sakriveno ispod krpa u plastičnom koferu u dvorištu zgrade.

Foto: MUSTAFA SEVGI / Sipa Press / Profimedia

BONUS VIDEO: Dronovi nad Kijevom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare