Debi Grigs Foto:KMG / SWNS / SWNS / Profimedia

Posmrtni ostaci 34-godišnje trudnice koju je pre više od 20 godina ubio njen suprug, pronađeni su zakopani u dvorištu u Dorsetu, piše Skaj njuz.

Debi Grigs nestala je iz svog doma u Kentu u maju 1999. godine.

Njen suprug Endru Grigs (59) proglašen je krivim za njeno ubistvo 2019. godine nakon naknadne istrage slučaja.

Policija je pre dve nedelje dobila dojavu da bi se njeni ostaci mogli nalaziti u zadnjem dvorištu kuće u Sent Leonardsu u Dorsetu, gde se Grigs preselio 2001. godine.

Endru Grigs Foto: – / SWNS / Profimedia

Tokom iskopavanja na imanju ranije ovog meseca, policajci su pronašli ljudske ostatke uključujući i fragmente zuba koji su kasnije poslužili za identifikaciju gospođe Grigs.

Sada će biti sprovedena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Debie Grigs, inače majke troje dece, a detektivi će istražiti kako je došlo do toga da njeno telo bude zakopano u dvorištu, prenosi Jutarnji list.

Glavni inspektor Neil Kimber iz Odeljenja za teške zločine u Kentu i Eseksu rekao je: „Prošlo je više od 20 godina otkako je Debie Grigs ubio njen suprug, ali nikada nismo izgubili nadu da ćemo jednog dana pronaći njene ostatke i njenim voljenima omogućiti da se sa njom oproste.“

PROČITAJTE JOŠ:

„Andrew Griggs nikada nije priznao ubistvo svoje supruge, ali ovo otkriće je dodatni dokaz da je sve vreme lagao, te tako uzrokovao veliku patnju svima koji su poznavali i voleli Debi. Iako i dan-danas oplakuju njen tragični gubitak, nadam se da će ih barem malo utešiti spoznaja da joj sada mogu omogućiti adekvatan ispraćaj“, kazao je Kimber.

Grigs, inače po profesiji pomorac, osuđen je na doživotni zatvor s minimalnom kaznom od 20 godina nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje supruge na suđenju u Canterberiju 2019. godine.

Tužioci su tvrdili da je on osoba koja je imala ‘najviše motiva‘ ubiti gospođu Grigs nakon što je ona posumnjala da je imao aferu sa 15-godišnjom devojčicom. Osim toga, imao je i dodatne poslovne razloge da želi smrt svoje supruge.

BONUS VIDEO: Zelenski objavio video iz granatiranog Kijeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar