Vincenzo La Porta Foto:Screenshot/Facebook/Carabinieri Napoli

Nakon jedanaest godina bekstva, uhapšen je jedan od najtraženijih italijanskih kriminalaca Vinćenco la Porta, koji se 11 godina skrivao od policije. Odala ga je ljubav prema lokalnom fudbalskom klubu, čiju je pobedu u Seriji A proslavio na Krfu.

Vinćenco la Porta je snimljen na Krfu kako slavi na balkonu, pošto je njegov tim iz Napolija osvojio prvenstvo Serije A pre nekoliko nedelja.

Istražitelji su ga, naime, uočili među navijačima i krenuli na ostrvo, gde su ga pratili. U jednom trenutku blokirali su ga na ulici dok je vozio skuter.

„Izdala ga je njegova strast prema fudbalu i Napoliju“, navodi se u saopštenju policije, prenosi RTS.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj šezdesetogodišnjak je, kako navode mediji, blisko povezan sa mafijaškom organizacijom Kamora, sa sedištem u Napulju. Osuđen je zbog zločinačkog udruživanja, utaje poreza i prevare.

Nakon što se u subotu pojavio pred tužiocem, određeno mu je zadržavanje do odluke apelacionog suda o njegovoj ekstradiciji u Italiju. Italijanske vlasti traže da se on vrati kako bi mogao da odsluži 14-godišnju zatvorsku kaznu.

La Porta je, inače, uhapšen u blizini restorana u kojem je navodno radio kao kuvar. Njegov advokat je rekao da je zasnovao novu porodicu u Grčkoj i da ne želi da bude izručen. U Grčkoj, prema njegovim rečima, ima devetogodišnjeg sina i boluje od srca. Ako bude izručen, on i njegova porodica će biti uništeni, rekao je advokat.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar