Foto: Shutterstock/Kiev.Victor

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da je "zaprepašćena" informacijom da je svešteniku Danilu Išmatovom svešteniku manastira Dajbabe, u Podgorici zabranjen ulazak u Crnu Goru.

„Navodni razlog ove zabrane od strane ANB da po njenoj proceni iguman Danilo prestavlja opasnost po Crnu Goru za nas je u potpunosti neubedljiv i neprihvatljiv. Iguman Danilo je svojom dugogodišnjom dosadašnjom službom pokazao da ga ne interesuje politika i nikad se kod njega nije moglo primetiti neprijateljstvo prema Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju MCP, prenose Vijesti.

Pročitajte još:

Dodaju i da „čim su delovi bivšeg režima opet došli u situaciju da nastave svoje anticrkveno, nezakonito i diskriminatorno delovanje u odnosu na pravoslavno sveštenstvo i monaštvo“ da su tu priliku iskoristili.

Iz MCP su naveli i da podržavaju svaku aktivnost nadležnih organa na poboljšanju bezbednosti građana Crne Gore.

„Ali uvereni u nepravednost ovakvog postupanja prema ocu Danilu, iskoristićemo sve vrste institucionalnih mehanizama da dokažemo da se u konkretnom slučaju radi o parodiji zaštite nacionalnih interesa i brutalnom obračunu sa Crkvom“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Glasanje o nepoverenju Vladi Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar