Snažna oluja koja je sinoć prošla velikim delom Hrvatske, odnela je četiri života, a trenutno se ne zna tačan broj povređenih. Vetar je dostizao brzine od preko 100 kilometara na sat. Zbog nevremena, vatrogasci su imali i preko 700 poziva u 45 minuta, preko 1.300 intervencija dežurnih i komunalnih službi. Kako su sve hitne službe bile preopterećene, Zagrepčani su sami uklanjali stabla sa ulica. Uživo iz Zagreba, u jutarnji program "Probudi se" uključila se Tea Blažević Meteorolog televizije "N1".

U većem delu Hrvatske se od jutros razvedrilo, iako u oblasti severnog Jadrana i u unutrašnjosti zemlje je vidiljiva umerena do povećana oblačnost, dok na istoku zemlje liju kiše. Moguće je i da danas u toku dana bude lokalnih pljuskova, uglavnom u unutrašnjosti, rekla je meteorološkinja Tea Blažević i dodala da će, sa druge strane, u Dalmaciji i dalje biti suvo.

„Jadranska obala i dalje je pod najvišim stepenom upozorenja o vrućinama. Na kontinentu će danas biti svežije“, prognozira Tea Blažević.

Dodaje da će nestabilno biti i u petak, dok u večernjim časovima treba očekivati više lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, pre svega na kontinentu.

Pročitajte još:

Nestabilno će biti i na severnom Jadranu, dok će u Dalmaciji i dalje biti suvo i sunčano. Jadransko more će ostati u toplotnom talasu do kraja sedmice, piše Slobodna Dalmacija.

„Što se tiče vikenda, treba računati i na kišu i pljuskove, češće u subotu, kada lokalno na kopnu može biti i grmljavine, dok će nedelja svuda biti pretežno suva i sunčana, pa će temperature ponovo rasti“, najavila je Blažević.

BONUS VIDEO Stiže nova superćelijska oluja: U ovim delovima Srbije i regiona danas se očekuje novo jako nevreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar