Foto: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska vatrogasna zajednica saopštila je da je u Hrvatskoj do sada zabeleženo 1.507 intervencija u kojima je učestvovalo 3.865 vatrogasaca sa 1.604 vozila, a podaci o broju intervencija neprestano se povećavaju. Vatrogasci rade na uklanjanju stabala, granja, crepova sa saobraćajnica, kao i na saniranju krovova i dimnjaka.

U intervencijama uzrokovanim posledicama jake oluje, praćene kišom i gradom, u Zagrebu je zabeleženo 220 tehničkih intervencija u kojima je učestvovalo oko 660 vatrogasaca sa 200 vatrogasnih vozila. Usled nevremena poginule su dve osobe, dok je više povređeno, uključujući i jednog vatrogasca.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBAŠIĆ/ bg

U Zagrebačkoj opštini zabeleženo je 544 tehničkih intervencija u kojima je učestvovalo oko 1.632 vatrogasca sa 572 vatrogasna vozila. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

U Karlovačkoj opštini zabeležena je 171 intervencija u kojoj je učestvovalo oko 249 vatrogasaca sa 192 vatrogasna vozila, a najviše intervencija je odrađeno na području Karlovca, Duge Rese, Lipnika, Slunja i Ribnika.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ/ bg

U Sisačko-moslavačkoj opštini zabeležene su 124 intervencije u kojima je učestvovalo oko 310 vatrogasaca sa 156 vatrogasnih vozila.

U Osječko-baranjskoj opštini zabeležena je 21 intervencija u kojoj je učestvovalo oko 53 vatrogasca sa 31 vatrogasnim vozilom.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ/ bg

U Požeško-slavonskoj opštini zabeleženo je 165 intervencija u kojima je učestvovalo oko 70 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila. Povređeno je pet osoba, a najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice.

U Vukovarsko-srijemskoj opštini 22 intervencije sa 48 vatrogasaca i 22 vatrogasna vozila.

Pročitajte još...

U Krapinsko-zagorskoj opštini – 45 intervencija u kojima je učestvovalo oko 235 vatrogasaca sa 73 vatrogasna vozila.

U Varaždinskoj opštini – 21 intervencija sa oko 67 vatrogasaca i 47 vatrogasnih vozila, dok je u Istarskoj opštini zabeleženo 50 intervencija u kojima je učestvovalo oko 146 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila.

BONUS VIDEO Posledice snažnog nevremena u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar