Foto: shutterstock

Trogodišnja devojčica se udavila u toaletu osnovne škole u Južnoj Africi.

Langalam Viki je navodno nestala ceo dan pre nego što je njeno telo pronađeno u toaletu u jami sledećeg dana 7. marta u osnovnoj školi Glen Grej u Glen Greju u Južnoj Africi.

Njena porodica je sada zabrinuta da je devojčica mogla da bude ubijena, a njena majka Nangamso kaže da su im životi razoreni od tragedije.

Rekla je: „Nijedna reč ne može da opiše bol koji osećam. Bol je nepodnošljiv. Ne mogu da spavam nedeljama. Nijedna reč ne može da opiše kako se osećam“.

Amnesti internešenel Južna Afrika saopštio je da se nada da će tragični incident podstaći vladu da preduzme akciju i iskoreni toalete u jamama. Toalet u jami je vrsta toaleta koji se sastoji od rupe u zemlji. Urin i fekalije padaju kroz rupu na podu.

Neki političari su navodno takođe ponovili to mišljenje. Demokratska alijansa, zvanična opoziciona partija vladajućeg Afričkog nacionalnog kongresa, navodno planira da pokrene sudski postupak kako bi primorala Odeljenje za osnovno obrazovanje da iskoreni sve toalete sa jamama iz škola širom Južne Afrike.

PROČITAJTE JOŠ:

Portparol Odeljenja za osnovno obrazovanje Elijah Mhlanga rekao je da policija još uvek istražuje okolnosti oko Langalamove smrti.

On je dodao: „Škola u kojoj je Langalam pohađala dobila je nove toalete 2018. Preneli smo saučešće porodici i podržali ih i nastavićemo da činimo sve dok se istina ne otkrije.“

Prema lokalnim izveštajima, portparol Pokrajinskog odeljenja za obrazovanje Vuiseka Mboksela rekla je da toaleti u školi navodno nisu puštali vodu zbog nepostojanja kanalizacionog sistema u selu.

Tragedija se dešava samo nekoliko nedelja nakon što su šestogodišnjem dečaku odsečene genitalije i ostavljen je da umre u jarku u napadu koji je šokirao celu zemlju.

Strašno povređeni dečak je bio prekriven krvlju u šikari kada su lokalni stanovnici koji su jurili dva kriminalca čuli dečaka kako traži pomoć.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar