Meksiko policija
Meksiko policija Foto:EPA-EFE/Sashenka Gutierrez

Osakaćeni leševi i raskomadani delovi tela 12 ljudi pronađeni su u utorak na sedam lokacija širom gradskog područja Montereja, industrijske prestonice Meksika, nakon novog talasa nasilja koje je uznemirio stanovnike ovog grada.

Ova užasna otkrića podsećaju na krvavi period iz prethodne decenije kada su sukobi kartela zahvatili Monterej, a tela žrtava ili ostavljana na ulicama, ili su vešana na gradske mostove, prenosi Rojters.

Meksiko policija Foto:EPA-EFE/Luis Torres

Takva brutalnost se danas uglavnom manje primenjuje u tom gradu koji nedavno izabran za lokaciju nove fabrike automobila Tesla.

Vlasti su saopštile da su jučerašnji sukobi izgledali kao koordinisani napad i verovatno su bili izazvani unutrašnjim sukobima unutar kriminalne grupe sa sedištem u pograničnoj državi Tamaulipas.

Pročitajte još...

„Iz poruka koje su ostavljene (kod tela) može se zaključiti da postoji korelacija (sa unutrašnjim sukobima)“, rekao je Pedro Hardon, državni tužilac odgovarajući na pitanja novinara.

Fotografije navodno pronađenih poruka kruže u lokalnoj štampi, a na društvenim mrežama se sugeriše da su ubistva izvršili pripadnici severoistočnog kartela u znak odmazde za navodne infiltracije u njihovu organizaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar