Foto: Privatna arhiva

Jedna žena iz Britanije je ispričala kako je „čudom“ preživela kada ju je udario i rasekao propeler čamca na ronjenju na dah, kada je zadobila užasne povrede.

Amor Armitidž (37) rekla je da ju je krvni ugrušak od dva inča sprečio da iskrvari do smrti nakon nesreće na karipskom ostrvu Kozumel.

Instruktorka joge uživala je u odmoru iz snova sa svojim suprugom Čejsom, ali kada se tokom ronjenja vraćala na čamac udario ju je i rasekao propeler.

Amor je odletela na Kozumel da bi bila sa Čejsom, kaskaderom koji je radio na američkom filmskom setu, a plan je tada bio da nastavi odmor na Floridi pre nego što se vrati u Bejsingstouk.

Ali ona je sada u bolnici u Kozumelu nakon što je pretrpela strašne povrede 17. decembra.

Foto: Privatna arhiva

Napisala je u nedavnom postu na blogu: „Bilo je to zaista magično vreme u okeanu, videli smo neke prelepe grebenske ajkule i veliku morsku kornjaču, pored šarenih i jedinstvenih jata riba, ribe svih vrsta i veličina“.

Propeler ju je udario kada se vraćala u čamac nakon što joj je postalo hladno.

„Doplivala sam do merdevina čamca, u čamcu je svirala muzika, a kapetan nije gledao u mom pravcu“, rekla je ona.

„Kada sam se uhvatila za merdevine, izvadila jedno peraje, kapetan čamca me nije video, a onda odjednom shvatim da se čamac pomerio i ne mogu ništa da kažem, reči jednostavno nisu izašle kao strah me je zaledio“, navela je.

„Čini mi se da sve usporava dok osećam da mi elisa čamca udara u stomak, genitalije i noge, telo mi je teško i vidim kako se čamac udaljava od mene. Iz stomaka mi izbija vrisak, tražim pomoć. Kapetan me vidi, ali znam da moram da plivam prema čamcu, pa sam sa posekotinama po celom telu još jednom uspela da doplivam do merdevina“, navela je.

„Rekao mi je da moram da se popnem merdevinama, pogledala sam dole i videla svoju unutrašnjost, osećala sam da nema šanse da se izvučem sama“, dodala je.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je istakla: „Osećala sam se osakaćeno i osećam bol koja kao da nije sa ovog sveta. Kada sam uspela da se izvučem, kapetan mi pomaže da položim telo na pod i počinjem da drhtim, a on zove ronilački tim i Čejs stiže“.

Amor je čamcem odvezena na obalu i hitno prebačena u bolnicu gde je imala četvorosatnu operaciju rekonstrukcije i spajanja kostiju i tetiva.

Zatim je morala da se podvrgne nožu drugi put kako bi uklonila krvni ugrušak.

„Izgleda da sam tokom nesreće dobila ugrušak u femoralnoj arteriji što me je sprečilo da izgubim previše krvi i tokom transporta u bolnicu i tokom operacije. Bez toga bih izgubila mnogo krvi“, rekao je Amor.

Dok se ona sada oporavlja u bolnici i priznaje je da se oseća kao da je „čudo biti živa“, par se suočava sa bolničkim računima od 60.000 funti.

„Put ka oporavku će biti spor i nastava će se nastaviti bez mene nekoliko meseci. Čini se da možemo da se vratimo u Veliku Britaniju početkom januara, ali naši bolnički računi su ogromni, jer ismo imali osiguranje i čini se da se troškovi povećavaju iz dana u dan“, rekla je Amor.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar