Foto: Phil Taylor / SWNS / SWNS / Profimedia, Privatna arhiva

Jedanaestogodišnji školarac koji je poginuo nakon što ga je udario autobus, identifikovan je kao Lukas Ešton.

Policija Velikog Mančestera (GMP) saopštila je da je Lukas vozio bicikl kada je oboren u ulici Vernon, Bolton, u petak oko 13.40.

Ekipe Hitne pomoći su prisustvovale incidentu, ali je dečak nažalost, proglašen mrtvim na licu mesta.

GMP-ovi specijalisti nastavljaju da pružaju podršku Lukasovoj porodici i voljenima. Policija je saopštila da je vozač autobusa „pomagao policajcima u rasvetljavanju“ incidenta. Niko nije uhapšen.

U subotu, stanovnici koji žive u blizini mesta događaja rekli su da je zajednica šokirana i razorena Lukasovom smrću.

Leoni Džonson je rekla da je bila svedok posledica užasne nesreće i opisala da je čula „užasne” vriske onog za koga je verovala da je dečakova mama.

Rekla je da „nije mogla da gleda“ kako je put bio preplavljen hitnim službama.

Gospođa Džonson je rekla: „Otišla sam do prodavnice i dok sam se vratila put je bio preplavljen policijom. I ja sam mama pa nisam mogla da gledam, morala sam da uđem. Sa vesti smo saznali da je preminuo. To je najgora noćna mora svakog roditelja.’

Ona je rekla da se deca u okolini redovno voze biciklima duž ulice Vernon i drugih puteva u okolini.

PROČITAJTE JOŠ:

Gospođa Džonson je rekla: „Ovde se igra toliko male dece, uključujući i moju. Ne mogu da zamislim kroz šta ta porodica prolazi“.

Drugi stanovnik rekao je da je incident šokirao lokalnu zajednicu.

„To je apsolutno poražavajuće. Juče je bilo zaista jezivo i tužno. Čak i pre nego što smo znali da je preminuo, vi ste samo znali. Postojao je loš osećaj. To je prilično bliska zajednica. Ovde svi znaju svakoga. To je šokirano područje. Samo ne mislite da će se ovako nešto dogoditi na vašem pragu“.

Cveće je ostavljeno za Lukasa na mestu nesreće. Na jednoj gomili je pisalo: „Leti visoko sa anđelima. Lepo spavaj. Uvek u našim mislima“.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar