Kamala Haris i Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo

Potpredsednica SAD Kamala Haris nazvala je republikanskog protivnika Donalda Trampa „jednostavno čudnim“, dok je Tramp Haris opisao kao „zlu, bolesnu i nesposobnu“.

Ratoborni nastupi zaokružili su burnu nedelju u kojoj se Kamala Haris borila za vrh demokratske liste predsedničkih kandidata nakon što je predsednik Džo Bajden (81) odustao od kandidature, pod sve većim pritiskom kolega demokrata.

Niz anketa pokazuje da je njen ulazak izbrisao prednost koju je Tramp imao u odnosu na Bajdena za samo nekoliko dana. Haris je, govoreći na prikupljanju sredstava u Pitsfildu u Masačusetsu, rekla da je veliki deo retorike Trampa i njegovog potpredsednika, senatora Džej Di Vensa, „čudan“.

Njeno ponavljanje reči „čudno“ da opiše svoje protivnike kao bizarne deo je nove strategije demokrata. Tokom kampanje Trampa je nazvala „starim i prilično čudnim“, a njene pristalice pojavile su se na jučerašnjem mitingu sa natpisom „Tramp je čudan“.

Tramp je održao miting u dvorani za hokej na ledu

Kao što je to činila tokom brojnih nastupa u predizbornoj kampanji ove nedelje, Haris (59) je ponovo uporedila svoju sudsku karijeru kao tužioca sa Trampovim pravosudnim iskustvom kao osuđenikom i rekla da se njeno obraćanje biračima odnosi na budućnost, dok Tramp (78) želi da vrati zemlju u „mračnu prošlost“.

Tramp je pokrenuo seriju napada na mitingu u St. Klaud u Minesoti, tvrdeći da će Haris „uništiti zemlju“ i kritikujući je po pitanjima koja se kreću od javne bezbednosti do imigracije. „Ako uđe ludi liberal poput Kamale Haris, američki san je mrtav“, rekao je Tramp i dodao da je Haris „još gora“ od Bajdena.

Govor bivšeg predsednika, prepun ranije poznatih optužbi i navoda o izbornoj malverzaciji, jasno je stavio do znanja da je njegov kratkotrajni poziv na jedinstvo, nakon pokušaja atentata na njega pre dve nedelje, potpuno nestao.

„Želim da budem fin. Svi oni kažu: ‘Mislim da se promenio'“, rekao je Tramp. „Ne, nisam se promenio. Možda sam postao gori.“ Nastup bivšeg predsednika u dvorani za hokej na ledu od 8.000 mesta bio je u skladu sa zahtevima američke tajne službe.

BONUS VIDEO: „Optužuju me da sam protiv demokratije, a ja sam za nju primio metak“: Tramp u akciji, Bajden u izolaciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar